Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Felzabált karácsony – Szóbanforgó Podcast #03
Ünnep és fogyasztás

Covid ide, rezsi oda, háború ide, gazdasági válság oda, idén már július végén elértük a túlfogyasztás napját. Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint nyolc hónap alatt elfogyasztottuk azt a mennyiségű javat és energiát, amelyet a bolygó egy évre „elő tud állítani”. A mostani gazdasági mutatók szerint ez a karácsony messze a „legrosszabb” lesz a fogyasztás mértéke szempontjából…


banksy_christmas.jpg

A karácsony keresztény üzenete az inkarnáció, azaz Jézus Krisztus világrajövetele. Vajon milyen kapcsolatban van az Isten emberré létele a 21. század karácsonyi szokása­ival? Vajon mit találunk, ha egymás mellé tesszük a fogyasztói társadalom szokásait és az Isten szándékát? Hogyan fedezhetjük fel ma a karácsony igazi és aktuális üzenetét?

Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ a Szóbanforgó Podcast harmadik adásában.

 

Borítókép: Banksy / MutualArt

Hivatkozott könyvek:
Noah Yuval Harari: Sapiens – Az emberiség rövid története
Guy Debord: A spektákulum társadalma
Sallie McFague: Blessed are the Consumers – Climate Change and the Practice of Restraint

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9217997612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása