Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hol az ifjúság helye az evangélikus egyházban? – Szóbanforgó Podcast különkiadás

A fiatalok és az evangélikus egyház kapcsolódási pontjait bármikor érdemes górcső alá venni, de a népszámlálás közelmúltban közzétett adatainak ismeretében, valamint annak fényében, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyházban 2024 az ifjúság és elköteleződés éve, ez most különösen is aktuális. A Szóbanforgó Podcast különkiadásában Kézdi Beáta, az Evangélikus Információs Szolgálat főszerkesztője beszélgetett Kovács Viktorral, az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyetemi lelkészével és Sárik Eszter kriminológussal, evangélikus lelkésszel, aki polgári hivatását gyakorolva a gyermekek​ és fiatalkorúak viselkedésével, a bűnelkövetés és bűnmegelőzés kérdéseivel foglalkozik.

szobanforgo_kulonkiadas.jpg

Életkort és társadalmi státuszt figyelembe véve ki tartozik egyáltalán az ifjúságba? Elsőre talán egyszerű kérdésnek tűnik, ugyanakkor izgalmasan bonyolódik a helyzet, ha figyelembe vesszük, hogy a Biblia csak gyermekeket és felnőtteket ismer, de az ifjúság mint általános viselkedési forma, illetve társadalmi státusz is csak alig több mint egy évszázados múltra tekint vissza. Ebből az alapfelvetésből kiindulva vette sorra különböző szempontok alapján az ifjúság és az evangélikus egyház kapcsolatát Kézdi Beáta, Sárik Eszter és Kovács Viktor.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6618358729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása