Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Szövetségek

Kedves Testvérek! Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Kézdi Beáta

lauren-richmond-9bxksmvgztq-unsplash.jpg

Összefonódó életutakról, családalapításról, hétköznapi (válság)helyzetekben való megoldáskeresésről és az egymásnak megszámlálhatatlanul sokszor kimondott mindennapi igenekről is szó esik e lapszámunkban, amelynek gerincét a házasság hetének témája adja. Címlapunkon a kezdeményezés idei hazai arcai láthatók, elsőként a velük készült interjúnkat ajánlom olvasóink figyelmébe. Fókusztémánkhoz kapcsolódik az a két személyes történet is, amelyet Füller Tímea jegyzett le – jól szemléltetve, hogy a lassan beérő diákszerelemből éppúgy lehet sikeres házasság, mint egy összetört kapcsolat utáni „újratervezésből”.

Jó dinamikájú, működő házasságokról, kapcsolatokról nem beszélhetünk – egyebek mellett – a szeretet megléte nélkül. A szeretet arcairól vagy éppen hiányának gyilkos voltáról Molnár Lilla lelkésznő ír felkavaró – akár szülőként, akár társként, akár gyermekként elolvasásra érdemes – sorokat, amelyek a február közepén piros szívecskékben pompázó boltok, utcák giccsáradatában a lényegre irányítják a figyelmünket.

Ordass Lajos születésének százhuszadik évfordulóján Evangélikus arcképcsarnok rovatunkban is a mindvégig állhatatos egyházi vezetőről emlékezünk meg, illetve két személyes visszaemlékezéssel is felidézzük alakját. Közreadjuk a püspök egyik levelét; a hetvenöt évvel ezelőtti gondolatok mintha csak a mának szólnának.

Életünk dolgairól, a mi reménységünkről szól Élő víz rovatunk aktuális cikke. Covidos, sokszor reménytelennek látott hétköznapjaink, ünnepeink ellenére „világgá kürtölhetjük, hogy az életnek igenis van értelme – írja Gáncs Tamás –, mert minden látszat ellenére van reménysége az életünknek, van reménysége a világnak: Isten szeretete, ami, aki a názáreti Jézusban, akit Krisztusnak vallunk, egyszer és mindenkorra igenné, ámenné vált a világ számára. A te számodra is.”  

2021_05-06_b1.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1716414504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása