Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Milyen lesz a jövő egyháza és milyen a lelkészképzés? (podcast)
Erős vár podcast

Egyre ritkább ma már az életre szóló munkahely, a folyamatosan változó világban pedig az egyháznak is meg kell találnia a válaszokat a kor kihívásaira. De hogyan tud rugalmasan megfelelni az egyre különlegesebb igényeknek egy több évszázados, sőt évezredes hagyományokkal rendelkező közösség? Milyen lesz a jövő egyháza, milyen lesz a következő nemzedék lelkésze, és hogyan alakul át a felkészülés erre a szolgálatra?

Szerző: Zsíros András

 edwin-andrade-nin6d23px5k-unsplash.jpg

Izgalmas kérdések, és ki más válaszolhatná meg őket a legjobban, mint a leendő lelkipásztorok képzéséért felelős egyik vezető oktató, dr. Pángyánszky Ágnes adjunktus, akitől azt is megtudhatjuk az Erős vár podcast adásában, hogy miként alkalmazkodik az Evangélikus Hittudományi Egyetem nemcsak az átalakulóban lévő világhoz, de a vírus miatti rendkívüli helyzethez is.
A vendéget kérdezi három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin Mezőberényből és Zsíros András gerendási lelkész.

A videó itt tekinthető meg:

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6416338622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása