Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Egy lelkész házaspár vasárnapja
Égi hívás – földi pálya

„Ha behunyod a szemed, és magad elé képzelsz egy lelkészt, mit látsz? Valószínűleg egy fekete ruhás, templomban beszélő alakot, aki talán Bibliát tart a kezében. Pedig a lelkész a hét hat napján nem ilyen. A lelkész, ha kell, menedzser, kórusvezető, építész, pályázatíró, olykor temetkezési vállalkozó, ezermester, sofőr vagy egyszemélyes lelkisegély-szolgálat” – olvashatjuk a Luther Kiadó gondozásában megjelent, Égi hívás – földi pálya, avagy miért (ne) legyek lelkész című könyv borítóján.

Szerző: Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka

 brooke-cagle-y3l_zqaw9wo-unsplash.jpg

Ha kíváncsi vagy, milyen egy lelkész élete, milyen történések, különleges események és kihívások részese, bátran vásárold meg és olvasd el ezt az új kiadványt! Érdemes!

De a lelkész munkája nem csak hat napból áll. Amikor a legtöbb ember a pihenőnapját tölti, a családjával van, horgászik, televíziót néz, főz vagy shoppingol, a lelkész akkor is munkában van. A legszentebb munkában a héten. Sokszor még a legközelebbi hozzátartozói sem sejtik, milyen hatalmas utat jár be, milyen sokféle települést keres fel egy vasárnap alatt, merre tart, mit csinál, kikkel találkozik, mit érez.

Mi most szeretnénk megmutatni nektek, milyen a mi életünk vasárnap! Mikor ébredünk, hogyan készülünk, mikor indulunk, hova tartunk, és hol kik várnak ránk. Hány gyülekezetbe, hány templomba, hány istentiszteletre készülünk, és mik azok a legfontosabb momentumai a megszentelt napnak, amelyek igazán varázslatossá teszik számunkra, evangélikus lelkészek számára!

Tartsatok velünk a somogyi lankákon! Járjuk be Kaposvár és környéke összes evangélikus zegét és zugát!

Szabó Lajos Égi hívás - földi pálya, avagy miért (ne) legyek lelkész? című könyve már kapható a Luther Kiadó könyvesboltjában, és megrendelhető a kiadó webshopjában is ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8616280844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516_r.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása