Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Miért vagyok hívő, keresztény és evangélikus?
Válasz Hodász Andrásnak

Május 25-én jelent meg a Papifrankó YouTube-csatornáján egy videó, amelyben Hodász András római katolikus atya arról beszélt, hogy ő miért hívő, keresztény és katolikus. Az amúgy nagyon értékes és sok „frankó” tartalmat közvetítő csatorna komoly „méhkasba” nyúlt ezzel a videóval.

Szerző: Kovács Viktor evangélikus lelkész

sola.png

Az utolsó percekben ugyanis igen éles kritikával illeti a sola Scriptura (egyedül a Szentírás) elvét, amely a protestáns felekezetek szemléletének alappillére. Ez még önmagában nem nagy gond, hiszen azért tartozunk külön felekezethez, mert másképpen gondolkodunk, de a stílus, ahogyan – meglehetősen zavaros – kritikáját megfogalmazza és a következő, június 2-ai (Egy máriaimádó, bálványfaragó, hagyományfetisiszta katolikus pap vallomása című) videójában „továbbtekeri”, az már sokaknál kiverte a biztosítékot protestáns oldalon. Szinte azonnal születtek válaszvideók (Lukács Máté videója), és több protestáns YouTube-csatorna is bejelentette, hogy reagálni fog.

Meggyőződésem, hogy a legtöbb konfliktus és fölösleges vita abban gyökerezik, hogy nem tudjuk megérteni egymást. A virtuális térben egyre jobban kibontakozó polémiát konstruktív mederben tartandó, igyekszem tisztázni, hogy tulajdonképpen mi(ke)t érthetünk a sola Scriptura alatt.

Kovács Viktor további érdekes tartalmait megtalálhatjátok YouTube-on, Spotifyon és Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2015753402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása