Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Ingyen Bibliát kapnak Kanye West rajongói
A rapper új albuma miatt egyre többen érdeklődnek a kereszténység iránt

Kanye West amerikai rapper legújabb albuma, a Jesus is King (Jézus az Úr) meredeken eltér azoktól a tartalmaktól, melyeket a művésztől eddig megszokhattunk. Ez West saját bevallása szerint megtérésének tudható be. Az album tele van bibliai utalásokkal és párhuzamokkal, s a rapper lelkes követői az interneten kezdtek válaszok után kutatni a kereszténységgel kapcsolatban.

Szerző: Harmati Dóra

74165403_481208399163674_8205723331849093120_n.png

Kanye West nem gospelénekesként vonult be a sztárok elit klubjába: botrányos hírnevével és szabadszájú szövegeivel szerzett világszerte ismertséget. Azonban egy nemrég megjelent interjúban, melyben Jesus is King című új albumát reklámozta, megtéréséről is beszélt. 

„Most, hogy Isten szolgálatában állok, az a feladatom, hogy terjesszem az evangéliumot, és elmondjam az embereknek, hogy mit tett velem Jézus – mondta. – Isten nem csak a négy fal között létezik. Isten a mindenség, és mindenhol ott van.”

Az új albumon szereplő számok címei közül néhány: Jesus is Lord (Jézus az Úr), Follow God (Kövesd Istent), Use This Gospel (Használd ezt az igét). Egy ilyen gospelalbum megjelenése után nem csoda, hogy West rajongói az internetet vették célba válaszok után kutatva. A Faithwire szerint nem sokkal az album megjelenése után megugrottak a Google-on végzett keresések az olyan kifejezésekre, mint Jézus és Miben hisznek a keresztények?

A jelenségre hamar reagált az 1816-ban alapított bibliatársaság, az American Bible Society, ingyen Bibliákat ajánlva fel a kíváncsi rajongóknak. Dr. John Farquhar Plake, a szervezet elnöke a Fox Newsnak a következőt nyilatkozta:

„Amikor azt látjuk, hogy egy kulturálisan meghatározó személy, mint Kanye arra inspirálja a fiatalokat, hogy válaszok után kutassanak a hitükkel kapcsolatban, akkor azt mi lehetőségnek látjuk, hogy azt csinálhassuk, amiben a szervezetünk a legjobb: felkínáljuk Isten szavát, és megmutatjuk az embereknek, hogy ez a forrása a hittel kapcsolatos kérdéseiknek.”

Az ingyen Bibliát egy jelentkezési ív kitöltésével lehet igényelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4315292178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása