Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Miről szól az evangélium?

Miről szól az evangélium? Hogyan tudnánk összefoglalni pár percben a Biblia lényegét annak, aki még sosem hallott róla? A Cru – Egyetemi Hadjárat Krisztusért (Campus Crusade for Christ) nemzetközi keresztény ifjúsági szervezet nagy sikerű videójában a modern kor díszletébe helyezte a megváltás történetét, így egy friss és mindenki számára érthető alkotást hoztak létre.

maxresdefault.jpg

A Cru egy felekezetközi, evangéliumi keresztény szervezet, melyet 1951-ben Bill Bright alapított a Kaliforniai Egyetemen tanuló hallgatók számára. Az Encyclopaedia Britannica szerint a Cru „a világ legnagyobb keresztény szolgálata”. A szervezet megkísérelte egy videó keretében úgy ábrázolni a megváltás történetét, hogy az érthető legyen minden fiatal számára. 2012-ben tették közzé Falling Plates (Zuhanó tányérok) című alkotásukat, mely azóta már öt és fél millió fölötti nézettségnél tart a YouTube-on, és száztizenegy nyelven készült hozzá felirat, köztük magyar is. A videó nem csak azok számára mond újat, akik nem ismerik az evangéliumot. A látványelemeknek köszönhetően hívők számára is új megvilágításba kerülhet rajta keresztül a bűnbocsánat üzenete. 

A magyar feliratot a Beállítások menüpontban lehet hozzáadni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2814687960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása