Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Kiéghet-e egy lelkész?
Erős Vár Podcast 114. rész

Érzékeny, egyúttal nagyon fontos, a gyülekezetek, keresztény közösségek életére is hatással bíró téma került az Erős Vár Podcast terítékére azzal, hogy a 114. adásban a lelkészek kiégésének kérdését járta körül Nagy Zoltán, Lázárné Skorka Katalin és Zsíros András.kotoszo_blog_eros_var_podcast_114_foto_freepik_2.jpg

Örömteli, felemelő, ünnepélyes pillanat, amikor egy lelkészt felszentelnek, de vajon ugyanekkora figyelem veszi-e körül akkor is, ha az évek elmúltával esetleg úgy érzi, megrekedt a szolgálatban? Mennyire fenyegeti az egyházban tevékenykedőket a versenyszférában egyre gyakrabban hangoztatott jelenség, az úgynevezett életközepi válság, illetve a kiégés? Mi segíthet kijutni belőle, és hogyan igyekszik megelőzni a problémákat az intézményesített egyház? Ezekről beszélget a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes Mezőberényből és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

A beszélgetésből kiderül, hogy egy lelkész életében is elérkezhet a pillanat, amikor úgy érzi, nem tud fejlődni, szolgálata útja lefelé vezet. Elhangzik az is, hogy „meglepő módon a lelkész olyan, mint egy normális ember”, akire ugyanazok a veszélyek hatnak, mint akik valamilyen világi foglalkozást űznek, de felmerül a kérdés is: miként értelmezhető lelkészek esetében a karrier?

Az adás meghallgatható Spotify-on is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3018384989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1617_r.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása