Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Lutheránus 1x1

Hogy a kereszt ne csak az életed dísze legyen, hanem a szíved közepe!

Szerző:  Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka

ivano-de-feo-fh19m5gq0jy-unsplash.jpg

Egy kortárs lelkész találóan fogalmaz: „Mi nem elfelejtettük Istent, hanem már azt is elfelejtettük, hogy elfelejtettük!” A reformáció kiindulópontja itt keresendő: Isten Isten legyen!

Luther Márton legfőbb célja az volt, hogy újra felfedezhesse a világ a teremtő, megváltó, megszentelő Isten személyes valóságát. Ha igazán belegondolunk, mintha épp ugyanerre lenne szüksége mai társadalmunknak is.

Az élő Isten az ideológiák tengerében szép lassan elszemélytelenedett, elhasználódott, és végül eltűnt családjaink, városaink és népünk életéből. Persze nem az az isten, akire mindennap utalni lehet, akire hivatkozni lehet, és aki saját gondolataink jó megalapozója lehet. Ez az isten virágzik ma is. Lépten-nyomon találkozunk vele politikusok, papok, értelmiségiek és hatalmasok szavain keresztül, akik jobban tudják, mint maga az isten, hogy mit is kell gondolni róla.

Az élő Isten azonban nem szlogen akar lenni egy kampánystratégia keretében. Az élő Isten személyes Megváltód akar lenni Jézus Krisztusban! Ő elpecsételt a keresztségben, megváltó szeretetével hozzád lép az úrvacsorában. Igéjében szólít, és igéje által teremti a közösséget közte és az embervilág között. Ő kapcsolatba lép veled az imádságban, és kegyelmével megvidámít a bűnök súlyos terhe alatt.

Ez az élő Isten ma a te ajtódon is zörget, és ő zörgett Luther Márton szívében is! Mert a reformáció nem emberekhez, főképp nem korszakokhoz köthető. A reformáció folyton zajlik, amikor Isten megérinti a szívedet, és elhív az ő csodálatos országának útjára!

Mai videónkban a legalapvetőbb evangélikus tanításokkal foglalkozunk Luther Mártont segítségül hívva! Tarts velünk, és ismerd meg, mit is jelent az örömhír egyházának tagja lenni!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9716247816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása