Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Dühöngés helyett örömhír
Ingyenesen elérhető az Evangélikus Élet magazin pünkösdi lapszáma

Csak most – egyszeri alkalommal, az egyszázalékos kampány keretében – ingyenesen elérhetővé tette a Luther Kiadó az Evangélikus Élet pünkösdi lapszámát. Az alábbi kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az ünnepi lapszámot. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját és vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta
photo-1485548125564-21b2276a644a.jpg

Engedjék meg, hogy pünkösdi lapszámunkban a szokásos igemagyarázatok és lelki tartalmak ajánlása mellett örömhírekkel kezdjem soraimat.

Elkészült az evangélikus applikáció, amely telefonunkra letöltve kattintásnyi közelségbe hozza a napi igét, a napi olvasmányt, a legfrissebb evangélikus kötődésű híreket, de megtaláljuk rajta énekeskönyvünket is. Mire használhatjuk? Például arra, hogy a várakozással töltött percekben ne a híreken való dühöngést, hanem a jó hírt, az örömhírt válasszuk, találkozzunk egy-egy igei gondolattal, akár eldúdoljunk egy dallamot.

Örömhír, hogy pünkösdhétfőn ökumenikus istentiszteletet közvetít a Duna Televízió. A szabadtéri alkalmat június 1-jén 11 órai kezdettel követhetjük a képernyők előtt. A történelmi egyházak összefogását különösen jó megtapasztalni ebben az időszakban.

Mi, evangélikusok címmel nemrég megjelent kiadványban egyházunkhoz kötődő hírességek adtak választ arra a kérdésre: miért jó evangélikusnak lenni? A Luther Kiadó ezután felhívást tett közzé, amelyre bárki elküldhette a maga válaszát. Szép és értékes írások születtek. Ezeket olvasva ismét jó megtapasztalni egyházunk sokszínűségét, megismerni közösségünk néhány tagjának személyes vallomását.

Nemzetközileg is elismert, többszörösen díjazott természetfotós Daróczi Csaba, ám a vele készült interjúnkban nem csupán arról esik szó, miként készülnek megismételhetetlen képei, hanem hitének, gyülekezetének megtartóerejéről is beszél a Soltvadkerten élő pedagógus.

Végül, de nem utolsósorban egy fontos évfordulóról is megemlékezünk ebben a lapszámunkban. A száz évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződéssel egyházunk is komoly veszteségeket szenvedett. 1920. június 4. evangélikus egyházi következményei­ről Lackner Pál lelkészt kérdeztük.

Lapozgatós formában itt érhető el: 
https://issuu.com/evangelikus/docs/2020_19-20_00_promo
Letölthető a http://evangelikuselet.hu oldalról.

2020_19-20_b1.jpg

Az újságot keressétek a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessétek elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9915709986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása