Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Egy kenuban evezni a Jóistennel

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját és vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Szerző: Kézdi Beáta

evelet-12.jpg

Kapcsolataink, közösségeink

Lapszámunk megjelenésének dátumával egy napon zárul az idei házasság hete, címlapinterjúnk ezért a rendezvénysorozat nagyköveteivel készült. A hétnek minden évben olyan házaspárok az arcai, akik saját életükkel példázzák, hogy a házasság ma sem avítt, kidobandó intézmény. A Semsei Rudolf üzletemberrel és feleségével Dobay Eszterrel készült beszélgetésből kiderül, hogy most sincs ez másként. A témánál maradva Kinyik Anita jegyzete arra hívja fel a figyelmet, hogy a házasságban újra meg újra felfedezhetők, átélhetők a kezdeti szándékok, érzések.

Izgalmas és informatív a dr. Kullmann Tamás főorvost bemutató írásunk is; frissen megjelent, Mikor forduljunk orvoshoz? 100 tünet, amelynél azonnal hívjon mentőt című kötete valóban hiánypótló.

Hallottak már önök a száz évvel ezelőtt indult gyermekvonatokról? Réthelyi Orsolya segítségével szívszorító történet nyomába eredtünk. Riportunkból fény derül rá, miként jutottak ki a múlt század húszas éveinek nyomor sújtotta, háborús vesztes Magyarországáról nélkülöző gyerekek Hollandiába.

Az ungvári evangélikus közösség történetének fejezetei címmel Kárpátaljára kalauzoljuk olvasóinkat. A város szép neogótikus evangélikus temploma sok mindent átélt fennállása óta, volt már könyvtár és tornacsarnok is. Az épület és a történelem megpróbálta evangélikus gyülekezet sorsáról olvashatnak cikkünkben.

Bár még a farsang zenés-zajos időszakát éljük, zárásként hadd ajánljam kiemelten olvasóink figyelmébe Hafenscher Károly böjtre készítő gondolatait. Zsinatunk lelkészi elnöke az „evangélikus böjt” kapcsán a bajor testvéregyház idei kezdeményezésével is szembesít. Hét hét pesszimizmus nélkül – igen komoly kihívás ez, talán mondhatom, nekünk, magyaroknak különösen, de úgy érzem, kevés szebb böjti vállalásunk lehetne, mint így készülni a feltámadás ünnepére.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a kiadó oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9015448936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása