Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Jubileumi adáshoz érkezett a Püspökkenyér

Századik adásához érkezett a Püspökkenyér. A jubileumi műsort október 27-én, vasárnap sugározta az M5 csatorna. A műsorvezető ezúttal is Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök volt, vendégei pedig Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Steinbach József református püspök voltak.

Szerző: KötőSzó

puspokkenyer.png

A jubileumi adásban a három püspök felelevenítette a kezdeteket, visszatekintettek az elmúlt nyolc év személyes és műsorban szerzett tapasztalataira, változásaira. Szó esett az egyház és média kapcsolatáról, a megszólalás és megszólítás lehetőségeiről. A Püspökkenyér több, mint műsor – hogy mi is pontosan, arról is beszélgetett a három püspök. Az adás keretében megnyitották a lehetőséget a nézők számára is, hogy befolyásolhassák a témákat, s a három püspök örömmel és nyitottsággal várja a megkereséseket, javaslatokat, miről hallanának szívesen a nézők. 

Utóbbi azért is remek lehetőség, mert ahogyan arról korábban beszámoltunk, az embereknek kevés lehetőségük és bátorságuk van egyházi személyektől kérdezni, azonban ez még nem jelenti azt, hogy hiányozna az érdeklődés és a nyitottság részükről. A Püspökkenyér remek lehetőséget ad arra, hogy közéleti témákra biblikus, keresztény reakciók szülessenek, ugyanakkor személyes életünket is foglalkoztató kérdésekre is választ kaphassunk.

Az ünnepi adást az alábbi linken lehet megtekinteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8515272688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása