Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #84 | Négy fal között

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események, az istentisztelet felé tekintve. Mai válogatásunkat egy meleg olvasónk készítette, aki a dalokon keresztül meséli el történetét.

my_post_copy_2_2.jpg

Nem lehet róla beszélni, mert valahogy nem tudjuk meghallgatni egymást. Tudom, sokak számára provokatív vagyok, ha azt mondom, meleg vagyok, és jól van ez így. De tudják-e, mi vezetett idáig? Hogy nem csak úgy felébredtem egyik reggel, és azt mondtam, jaj de jó, hogy meleg vagyok.

Nehéz beszélni róla, pedig azért néha megpróbáljuk. Aztán összeveszünk. Meghallgatom, mit ír a Biblia, újra és újra, azokat a részeket, amiket magam is elolvastam. Újra és újra. Talán lesz ennek egyszer eredménye, nem tudom.

De most nem ezt szeretném. Most csak arra kérlek, hallgasd meg, mi történt velem. Itt és most, mert csak magunk vagyunk, a négy fal között. Nem kérem, hogy megérts, elfogadj vagy támogass. Imádkozz értem. De ne azért, hogy megváltozzak. Imádkozz azért, hogy legyen úgy, ahogy az Úr akarja.

És vedd azt is számításba, hogy talán már most is úgy van.

Számok listája:

  • Whitney Houston – My Love Is Your Love
  • RAIGN – Knocking On Heavens Door
  • Hozier – Take Me To Church
  • Sia – The Greatest (ft. Kendrick Lamar)
  • Paramore – Hard Times
  • Sara Bareilles – Brave
  • The Script – Superheroes
  • Imagine Dragons – Demons

A válogatás Spotifyon is elérhető. Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatod meg.

Mit gondolsz a mai válogatásról? Merre induljon a következő Hangolódó?

Írd meg véleményed, szám- és témaötleteid kommentben, nyilvános Facebook-csoportunkban vagy a kotoszo@lutheran.hu-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3413724628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása