Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #50 | Nyár

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Földi Gábor, az Index kult rovatának szerzője készítette nyár alkalmából.

adobe_spark_4_1.jpg

Legújabb válogatásunkban szinte csak olyan dalok szerepelnek, amikről nincs jó véleménnyel a szaksajtó. A U2-t a 2000-es évek elejére mindenki eltemette, a Mumford and Sons mindig is a kritikusok egyik kedvelt céltáblája volt, a zenekar a harmadik albumával pedig az addigi rajongóinak egy részét is elveszítette, a Chainsmokers pedig minden zeneértő szerint egy merénylet a pop műfaja ellen. Mégis az ő dalaikból áll össze az eheti Hangolódó.

Hallgatás után pedig mindenki saját maga foglalhat állást, hogy tényleg igazuk van-e a szakértőknek, vagy valójában teljesen felesleges így értékelni a zenét. Mert az elsősorban arról szól, hogy milyen érzéseket vált ki abból, aki éppen hallja.

Nyári válogatásunk után pedig remélem senkinek sem megy el a kedve a popzenétől, vagy hogy elinduljon vasárnap reggel a templomba.

Számok listája:

  • U2 - Miracle Drug
  • Mumford & Sons - Ditmas
  • The Heydaze - New Religion
  • Calvin Harris, Frank Ocean, Migos - Slide
  • The Chainsmokers, XYLO - Setting Fires
  • Coldplay - Shiver
  • Bleachers - I Miss Those Days
  • Lorde - Sober
  • Arctic Monkeys - Knee Socks
  • The Killers - Bones

Földi Gábor az Index kult rovatának szerzője, elsősorban tévéről, sorozatokról, filmekről és zenéről ír, akár szabadidejében is, a Régivágásúak blogra. Legelső podcast adásunk vendége.

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatja meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9512659771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása