Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #38 | Bálint Ádám

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Bálint Ádám, a Lift! zenekar gitárosa készítette.

adobe_spark1-01.jpg

És ismét egy könnyűnek tűnő nehéz feladat :)

Segítsek hangolódni azzal, hogy megmutatom milyen zenéken nőttem fel, milyeneken nőttem még tovább, és miket hallgatok mostanság? Nos, akkor lenne itt klarinét etűdtől kezdve északi progresszív metál zenéig minden. Ezt szerintem senki sem akarja.

Zene ízlésemet édesapám és a klarinétozás, kóruséneklés kezdte el formálni. Aztán mellé csatlakozott a gitár is, és a jelentősen könnyedebb (vagy éppen sokkal nehézkesebb) zenék. De az igényesség és eredetiség szeretete biztosan családi vonás.

Zenélek is elég sokat, talán ennek a következménye, hogy a legritkább esetben szeretek meg zenét a szövege miatt. A hangulata, a zenei megoldások, hangszínek és egyéb dolgok azok amik elsőre meg tudnak fogni. Viszont ennek a sorozatnak „Hangolódó” a neve, nem „Mutass szólót!”, vagy „Törd a ritmust!”. Ezért egy olyan válogatást hoztam, ami számomra jelen pillanatban sokat jelent, ami engem tud most hangolni.

Húsvét elmúlt, éljenek a hétköznapok, konkrétan havazik mikor ezt a pár sort írom… Az elmúlt két napban elindítottam a sok éve gyűjtögetett „Kedvencek” nevű lejátszási listámat. Onnan szedtem ki azokat a számokat, amik még munka közben is elmosolyodásra, vagy legalább az ablakon kinézésre késztettek.

Remélem Ti is meg tudtok állni egy pillanatra, hogy valahonnan ki- de leginkább felnézzetek.

Számok listája:

  • Dan Patlansky - Peace of Eden
  • John Wesley - Velvet Dreams
  • Anneke Van Giersbergen - Circles
  • Steven Wilson - Drive Home
  • Aranda - Testify
  • Jordan Rudess - The Answer Lies Within
  • Marketa Irglova & Glen Hansard - If You Want Me
  • Jamie Winchester & Hrutka Róbert - It's Been a Year
  • Hans Zimmer - Mombasa

A Lift! zenekar már készített nekünk hangolódót, azt itt tudod meghallgatni.

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatod meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012438117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása