Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Vicces és komoly ajándékötletek vallásos rokonoknak

Minek örülne a templomba járó nagynéni? És az újdonsült Ferenc pápa rajongó? Hasznos és hajmeresztő ötleteket gyűjtöttünk össze.
ajandek.jpg

A dizájn center kategória abszolút győztese: a Ferenc pápás műköröm

Pápás. Műköröm. Úgy tűnik, hogy a vallási giccs műfajában egészen új távlatokat nyithat a szépségipar, és minden bizonnyal lehet még ehhez hasonló piaci réseket találni a témában. Bár viszonylag szűk keresztmetszetet képezhet azon rokonok és barátok száma, akik ennek őszintén, szívből örülnének, nem árt, ha tudunk a létezéséről.

További ötletek katolikusoknak

A szentatyás dísztárgyak és kütyük régóta komoly népszerűségnek örvendenek – jó humorú keresztény családtagokat esetleg meglephetünk egy zenélő pápamobillal. Ha azonban biztosra szeretnénk menni, inkább a pápa írásait ajánljuk (Ferenc pápa: ez a gazdaság öl című könyvének ajánlója itt; Kamarás István Ferenc pápa-legendáriuma itt megrendelhető), vagy készíthetünk saját kezűleg ajándékkártyát a szentatya emlékezetes gondolataival.

Kálvinos nyakkendő és lutheres zokni

Evangélikusok és reformátusok számára is bőven tudunk miből válogatni. Luther leghíresebb mondata, amely a Worms-i birodalmi gyűlésen hangzott el, mikor azt kérték tőle, vonja vissza tanításait. Mivel ezt nem tudta megtenni, csak ennyit mondott: „Itt állok, másképp nem tehetek.” Az elhíresült mondat kedvelt témája lett a keresztény zokniforgalmazóknak (angolul; németül).

Aktuális és nagyon lutheránus ajándék lehet még a „hot lutheran” feliratú termosz, vérbeli reformátusoknak pedig jól jöhet egy Kálvinos nyakkendő.

Pólók és koncertjegyek – ha biztosra akarsz menni

Végül felekezettől függetlenül adunk néhány ajándékötletet, amelyeknek nagy valószínűséggel a hagyományos megoldások kedvelői is örülnének.

A vallásos pólók műfaja igen széles, köztük egyre több a valóban trendi, hordható darab. Itt van például a blessed az az áldott feliratú unisex póló, hölgyeknek választhatunk a futáshoz, edzéshez is kiváló motivációt nyújtó feliratos trikók közül.

De nem tudunk mellényúlni a templomi koncertekkel, a spirituális/zarándok utakkal, vagy az azokra felkészítő könyvekkel sem. (Hazai és külföldi katolikus zarándokutakról bővebb információ itt, a készülő evangélikus reformációi emlékútról pedig itt található.) 

Fotó: innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr248179582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása