Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hogyan emelkedjünk felül a különbözőségeken?
Merülj el a teológiában! 9.rész

Struccpolitika helyett az értelmes párbeszéd terének kialakítása? Ez is lehet az egyház építő szolgálata egy olyan korban, amelyben a társadalmakat sok szempontból kibékíthetetlen különbségek jellemzik. Szabó B. András adjunktus Együttélés a növekvő különbségek korában – Mekkora különbségeket tud elhordozni egy közösség? című előadásában az Egyesült Államok, Németország és Magyarország példáján keresztül bemutatja a társadalmi törésvonalakat és azokat a gazdasági, médiabeli és pártpolitikai tényezőket, amelyek felerősítik őket.

maxresdefault_4.jpg

Az evangélikus lelkész nemcsak a globális társadalmi diagnózist állítja fel, hanem külföldi példákkal és hazai szociológiai kutatásokkal gazdagon illusztrálva egyfajta lehetséges alternatívát is felkínál. „Van egy közös alap, ami erősebb annál, mint azok a kérdések, amikről vitatkozni szoktunk a társadalomban” – állítja Szabó B. András a reményt megcsillantva. Szavai arról erősítenek meg, hogy az egyház lehet olyan hely, amely Krisztus-központúságával megteremti azt a fajta szeretetközösséget, amely képes a társadalmi különbségeken felülemelkedni és a párbeszéd helyévé válni.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem biblikus szabadegyetemének előadásait folytatásban adjuk közre
 
A mostani előadás teljes terjedelmében itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2518456981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr_1.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása