Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Népszámlálás 2022: sokkhatás és önvizsgálat – Szóbanforgó Podcast #9

Mit üzen a társadalom egésze, illetve a hívők közössége, az egyházak számára, hogy a népszámlálás adatai szerint a keresztények aránya ötven százalék alá esett? Magyar sajátosság ez, vagy egy világtendencia része? Visszafordíthatatlan csökkenés vagy csupán egy pillanatnyi epizód a kereszténység kétezer éves történeténében? Hogyan befolyásolja a közvélemény vallásosságról alkotott képét a politikának az egyházakra gyakorolt befolyása? – ezekről a kérdésekről is szó esett a Szóbanforgó Podcast legújabb adásában. Szlaukó-Bobál Orsolya és Kovács Viktor evangélikus lelkészek dr. Fábri Györggyel, az Északi Evangélikus Egyházkerület felügyelőjével beszélgettek.
nepszamlalas_adatok.jpg
Egyesek sokkhatásként, mások a hitelesebb missziói munka motivációjaként értékelték, hogy Magyarországon ötven százalék alá esett azoknak az aránya, akik arról nyilatkoztak, hogy valamilyen módon kereszténynek tartják magukat. A Szóbanforgó Podcast 9. adásának résztvevői többek között arra keresték a választ, hogy az adatokból egyházellenesség vagy inkább érdektelenség olvasható-e ki. Szó esett arról is, hogy milyen tanulságokat lehet és érdemes levonni, miben kell változtatnia az egyháznak ahhoz, hogy ne akadályozója, hanem elősegítője legyen az ember és Isten közötti élő kapcsolat kialakulásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3818244473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1314_tr_1.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása