Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

A pápalátogatásról evangélikus szemmel, őszintén – Szóbanforgó podcast #7

A meglepetések és határátlépések pápája idén áprilisban újra Magyarországra látogatott. Izgalmas, megújulásra kész habitusa, empatikus figyelme, társadalmi érzékenysége sokak érdeklődését felkelti egyházon belül és kívül, tömegeket vonz, ahol csak megjelenik. Vajon miből táplálkozik megragadó személyisége, és mi lehet az oka annak, hogy ilyen rövid időn belül ismét hazánkban fogadhattuk őt? – ezeket a kérdéseket járják körül a Szóbanforgó podcast legújabb adásában a sorozat házigazdái, Szlaukó-Bobál Orsolya és Kovács Viktor lelkészek, akiknek vendége ez alkalommal dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

szobanforgo_podcast_papaplatogatas.jpg

A változatos médiacsatornákon szerepet vállaló és felvillantott katolikus elöljáró személyében a modern egyházfőt ismerhetjük meg, holott a nyolcvanadik életévét is már jócskán túllépő Ferenc pápa az életkorral járó nehézségeit és konzervatív világlátását sem leplezi. Körülötte mégis mindig pezseg a levegő, ő pedig elsőként figyelmével és közvetlenségével ajándékozza meg környezetét. Ferenc pápa latin személyiségének gazdagságát, karizmájának titkát és a modern pápaképet járják körül beszélgetésükben Szlaukó-Bobál Orsolya és Kovács Viktor evangélikus lelkészek, akik a Szóbanforgó podcast hetedik adásába ez alkalommal dr. Fabiny Tamást, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét is meghívták, aki személyes élményeivel is színesíti a jezsuita pápáról megismert képet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9518130034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_t.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása