Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Egymásra figyelve

Nem szándékolt, hogy éppen a koronavírus-járvány újabb fellángolásának időszakában közlünk beszélgetést egy patikussal, mégis, fontosnak tartom, hogy akár ezen a helyen is kérjem olvasóinkat: vigyázzanak magukra és egymásra – mindannyian vigyázzunk egymásra még inkább ezekben a napokban-hetekben!

Kézdi Beáta 

hannah-busing-zyx1bk9mqma-unsplash_1.jpg

A Békéscsabán működő Isteni Gondviselés gyógyszertár szorgos kezű eladói nemcsak munkahelyük névadójának segítségére számíthatnak, hanem a patika tulajdonosának, dr. Melczer Mária Ágnes gyógyszerésznek a támogatására is. A patikus ősi evangélikus család sarja, így nem véletlen, hogy irodájának falán – a vásárlók által is jól látható helyen – „Luther-polcot” rendezett be. Interjúnkban erről is kérdeztük a csabai gyülekezet jegyző-presbiterét.

Ételt, otthont, esélyt! – így szól az Ökumenikus Segélyszervezet mottója. Riportunkban „esélytörténeteket” olvashatnak: olyanokét, akiknek a szervezet segített az újrakezdésben. Miskolcon, a családok átmeneti otthonában élő, kilátástalan helyzetbe került asszonyok mesélik el, miként kaptak szerteágazó támogatást a talpra álláshoz. Írásunkkal egyúttal egy különleges kötetre szeretnénk felhívni a figyelmet: És te mit kaptál? címmel jelent meg a Luther Kiadó gondozásában az Ökumenikus Segélyszervezet harmincadik születésnapjára. Önkénteskedni jó, feltétel nélkül adni öröm! – így összegezhetjük a kötetben megszólaltatott önkéntesek vallomásait.

Ötven éve, november 22-én hunyt el Túróczy Zoltán. Az egyházvezetőre, akit három egyházkerület is a püspökévé választott, Szemerei János emlékezik. Nem függetlenül a kerek évfordulótól, éppen Túróczy Zoltán kéziratos prédikációi kerültek fel elsőként az Igehirdetés-felhőbe – elérhető az internetes evangélikus integrált katalógus felületéről.

b1_21_45-46.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Borítókép: Unsplash.com/Hannah Busing

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2216751846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása