KötőSzó

Evangélikus közéleti blog

Tényleg van halálos bűn, amit Isten sem akar megbocsátani?

Nem véletlenül beszélünk annyit a bűnről az egyházban. Minden hívő ember célja az üdvösség, Isten végtelen ideig tartó, közvetlen közelsége. E cél elérésének akadálya a bűn. Ezért küldte el Isten az ő Fiát, Jézus Krisztust, hogy elhordozza a bűnöket és azok büntetését, és utat nyisson az ember számára Isten felé. Enélkül az ember menthetetlen és örökre elveszett teremtmény lenne.

Szerző: Kovács Viktor

brett-jordan-r_oztele2vo-unsplash.jpg

De vajon van-e olyan bűn, van-e olyan tett, amely annyira romlott és gonosz, hogy nincs és nem is lehet rá bocsánat? És itt most nem az emberi megbocsátásra kell gondolnunk, hanem arra, hogy létezik-e olyan bűn, amelyet Isten sem akar megbocsátani?

Ha keresztényként valamely egyházban szocializálódtunk, akkor könnyen lehet, hogy van jól megtanult és bevált konzervválaszunk erre a kérdésre. De vegyük észre, hogy a Biblia ebben a kérdésben is alázatra tanít…

Az adás tartalma: 

  1. Bevezetés
  2. Mit nevezünk bűnnek és halálosnak evangélikus (protestáns) megközelítésben?
  3. Halálos bűn a római teológiában
  4. Létezik-e halálos bűn a Biblia szerint?

 Hivatkozott adások:

  1. Mi ez a bűnmánia a keresztényeknél? 1.
  2. Mi ez a bűnmánia a keresztényeknél? 2.
  3. Mi a különbség az evangélikusok és a reformátusok között?
  4. Ki volt Ádám és Éva? 
  5. A Szentháromságról 

Hivatkozott művek:

Ágostai hitvallás
Egyességi irat
Kis káté
Magyar katolikus lexikon

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8316632760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

ev_hu.png

 

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása