Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Szentlélekisten - A hitre jutás 10 lépése

Az Isten harmadik személye megfoghatatlan a külső szemlélő számára. Nem hallható, nincsen látható alakja, a történelem színpadán csak nagyon ritkán mutatta meg magát. Éppen ezért szinte értelmezhetetlen a ma embere számára. A belső ember, akit az Isten megszólított és megérintett azonban egészen máshogy viszonyul a Lélekhez. A keresztyén hívő előtt Isten lelke feltárja magát, szüntelenül kapcsolatban áll vele.

Szerző: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté

pexels-pixabay-54333.jpg

Sokszor gondolkodom azon, vajon hogyan lehetne egy Istennel még nem találkozó embernek a Szentlélek fontosságát elmagyarázni. A teremtő Isten kézzel fogható a világ puszta szemlélése által is. A megváltó Isten Jézus Krisztus történetein keresztül közel lép az Istent kereső emberekhez, de a Szentlélek Isten látszólag láthatatlanul végzi munkáját, így igazán nehéz róla beszélni.

Újra és újra keresem a szavakat, a gondolatokat. Sokszor a levegőhöz szoktam hasonlítani Isten lelkét. Nem látja senki, nem is feltétlenül tapasztaljuk, mégis tudatlanul, vagy tudat alatt szüntelenül igényeljük, másodpercenként szívjuk magunkba.

A Szentlélek is ilyen a hívő ember számára. Talán kevesebbet beszélünk róla, mint kellene, mert teljesen magától értődő az ő éltető, mozgásban tartó ereje. Pedig fontos tudatosan is felfigyelni a Lélek munkájára és hatására. Ebből láthatjuk igazán, hogy az Isten számára mennyire fontosak vagyunk. Mi most 10 meghatározást gyűjtöttünk össze, ahogy a Lélek szól hozzánk életünk meghatározó pillanataiban, ahol a Szentlélek jelenléte igazán megfigyelhető!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3116128632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_t_4.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása