Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Eljött az összefogás ideje!

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is! Áldott nagyhetet és húsvétot kívánunk!

Kézdi Beáta

aaron-burden-ezriiv5bkxy-unsplash.jpg

Húsvét ereje

Sajátos böjti időszakot tudunk magunk mögött, a körülmények szokatlan próbatétel elé állítanak bennünket, hívőket is. De az az érzésem, hogy mindeközben talán még jobban összekapaszkodtunk, még jobban kerestük a kapcsolatot templomi padtársunkkal, presbitertársunkkal, a lelkészek a híveikkel. Tudjuk mindannyian: ez különösképpen nem az az idő, amikor magára hagyhatnánk a másikat.

Isteni kegyelemből, a technikának és a változatlanul működő nyomdáknak, illetve a postának köszönhetően ismét – mint „békeidőben” – olvasóink kezébe tudjuk adni a nyomtatott Evangélikus Életet. Csak remélni merem, hogy még többen kezükbe veszik így a kényszerű otthonlét idején.

Húsvéti lapszámunk készítésekor még inkább arra figyeltünk, hogy kapaszkodót igyekezzünk kínálni olvasóinknak az Úristen igéje és persze a többi írásunk által. Az ünnepi igemagyarázatok mellett ezek – szándékunk szerint – megmutatják: a kijárási korlátozások időszakában sem kell, hogy az aggodalom és a reményvesztettség töltse be a lelkeket; ellenkezőleg: lehet ez akár a lelki építkezés ideje is.

Gyülekezeti riportunk helyszíne ezúttal a Pest megyei Pilis nagy múltú evangélikus közössége. Ajánlunk virtuális kiállítást és csoda szép képekkel gazdagon illusztrált, a magyarországi evangélikus szószékoltárokat bemutató kötetet. Már a jövőbe vetett bizalommal számolunk be az első gyülekezetimunkatárs-képzés tapasztalatairól.

Végezetül hadd szóljak címlapfotónkról. A Vas megyei, szlovén határ menti Apátistvánfalváról származik a böjt időszakában használt, az oltárt eltakaró tábla. Krisztus fegyverei láthatók rajta, amelyekkel – látszólag – őt győzték le, ő azonban valóban legyőzte a bűnt és a halált. Az üres kereszt üzeni: „Feltámadt, valóban feltámadt!” Értünk is, mindannyiunkért. És ez mindennél nagyobb erőt ad. A mostani időben is.

 

b1_2020_13-14.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/ folyoiratok/digitalis oldalon. Ha áprilisban fél évre rendeled meg a nyomtatott, postai úton kézbesítendő lapot, 15% kedvezményt adunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5615600356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása