Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #26 | Oscar-jelölés

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. A héten hirdette ki az Akadémia, hogy kiket jelöltek idén az Oscar-díjra, mi pedig ennek örömére szemléztük 2016 legjobb filmjeinek betétdalait/zenéit.

adobe_spark_2_-01_2.jpg

A mai válogatás kicsit talán eltér az eddigiektől: egy szubjektív filmlistát hozunk, zenéken keresztül ajánlunk filmeket a 2016-os évből.

A héten hirdették ki az Oscar jelöléseket és ennél nincs is jobb alkalom arra, hogy visszatekintsünk az elmúlt év legjobb filmjeire, melyek szólhatnak a gyászról és az emlékezés fontosságáról (Kubo and the Two Strings), vagy a maszkulinitás okozta kételyekről (Moonlight). A felnőtt-gyermek kapcsolatról (Hunt for the Wilderpeople), a magyar polgári élet valóságáról (Ernelláék Farkaséknál), az álmaink kergetéséről (La La Land), az önmagunktól való félelemről (Swiss Army Man) vagy szimplán arról, hogy egy tinédzser zenekart alapít azért, hogy megnyerje egy lány szívét (Sing Street).

2017. február 26-án pedig szurkoljunk együtt Deák Kristófnak és stábjának a Mindenki című filmért, amely jelölést kapott a legjobb élőszereplős kisfilm kategóriában. 

Számok listája:

  • Andy Hull and Robert McDowell - Intro Song (ft. Paul Dano) [Swiss Army Man]
  • Moniker - Ocean Blue [Hunt for the Wilderpeople]
  • Sing Street - Drive It Like You Stole It [Sing Street]
  • Nicholas Brittel - Little's, Chiron's, Black's Theme [Moonlight]
  • Regina Spektor - While My Guitar Gently Weeps [Kubo and the Two Strings]
  • Nick Cave & Warren Ellis - Comancheria [Hell or High Water]
  • Anna Kendrick, Justin Timberlake - True Colors [TROLLS]
  • Mica Levi - The End [Jackie]
  • Daniel Johnston - Life in Vain [Ernelláék Farkaséknál]
  • Ryan Gosling, Emma Stone - City of Stars [La La Land]
  • Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa'i - We Know The Way [Moana]

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatja meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3212160881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása