Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Láthatatlan evangélikus templom rejtőzik Budapest szívében - Videó!

A Blaha Lujza tértől a Keleti pályaudvar irányába 100 métert kell csak sétálni, de nem könnyű meglátni a tekintélyes, XIX. századi evangélikus templomot. Pedig ott van! A Rákóczi út 57. szám alatti, úgynevezett Luther-házzal szó szerint körbeépített régi evangélikus épület Budapest egyik rejtőzködő különlegessége.

Forrás: Válasz.hu

szlovak_templom2.jpg

Pesten egykor komoly szlovák ajkú evangélikus közösség élt, melynek központi temploma a Rákóczi úton volt. A Luther-ház körülöleli az iskolaépületet, ahol egykor Petőfi Sándor is tanult, és ott van az elrejtett templom is, ahol Mikszáth Kálmán tartotta esküvőjét.

Videóriport egy szomorú sorsú, mára már magánkézben lévő, de korábban szép napokat látott, evangélikus templomról, melyről sokan azt sem tudják, hogy létezik:

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr708545120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása