Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Teli templomban kapott vastapsot a muszlim pék

Minden évben Sztehlo Gábor születésének évfordulójához (szeptember 25.) közeli napon tartják a diakónia napját, amikor a Magyarországi Evangélikus Egyház szeretetszolgálatában dolgozókat, illetve a támogatókat is megjutalmazzák. Idén a Deák téri evangélikus templomban megrendezett ünnepségen az év szponzora díjat egy koszovói származású albán pék, Gjeladin Muhadri vehette át Fabiny Tamás és Szemerei János püspököktől, az egybegyűltek tapsának kíséretében.

A gödöllői Gjela pékség vezetője (egykori bevándorló, ma magyar állampolgár) hetedik éve minden nap pékárut és süteményeket ajánl fel a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat és Családok Átmeneti Otthona lakói számára. Ennek köszönhetően naponta 25-28 kisgyerek tud vinni uzsonnát az iskolába, szüleikkel együtt átlagosan naponta 40 főt segít ily módon. Gjeladin muszlim hívőként támogatja a szeretetszolgálat munkáját. Családos emberként számára sokat jelent a családi kötelék, a hazájából ezt a fontos értéket is magával hozta, ezért is támogatja helyben a nehéz helyzetben lévő családokat.

Ezen az amatőr videófelvételen látszik, hogyan veszi át a díjat a Diakónia Napjára összegyűlt templomi közönség elismerő tapsának kíséretében. 

A Diakónia Napján további kitüntetéseket vehettek át

Az év diakóniai munkatársai: Harmati Pál (szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat); Deme Dóra (Élim Evangélikus Szeretetotthon Nyíregyháza); Németh Tamásné (Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon); Németh Márta (Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ)

Az év diakóniai szponzora díjat Gjeladin Muhadri és Szécsi Balázs (DROFA) kapta.

Az év önkéntese díjat a „Szarvasi Főző Csapat”, Valovics Lajos (a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon kerekesszékes lakója), valamint Tóth Sándor szombathelyi presbiter vehették át.

Borítókép: Gjeladin Muhadri (jobbra) testvérével, Erzen Muhadrival

Kép és videó:  Roszik Gábor facebook-oldala

A diakónia napjáról bővebben itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3811741235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása