Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Minden vasárnap templomba menni?
Erős Vár Podcast – 96. rész

A címben is feltett kérdésre sok hívő, vallásgyakorló ember talán azonnal rávágja a választ: „Igen, hát persze, ha vasárnap, akkor templom.” De tényleg ilyen egyszerű a válasz? Erről beszélgetett az Erős Vár Podcast legújabb adásában Nagy Zoltán kelet-békési esperes, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.
sopron-53.jpg

Mai, sokszor szinte követhetetlenül felgyorsult világunkban, a mindennapi teendők sűrűjében, széttöredező életünkben számos olyan tényező van, amely akadályokat gördít a heti rendszerességű templomba járás elé. Elvárható-e a gyülekezet tagjaitól, hogy minden vasárnap eljárjanak templomba? Milyen gyakran van szükség a keresztény élethez részt venni az istentiszteleten? Hogyan illeszthető be az egyházi közösség abba az életritmusba, amelyet jelen korunk diktál?

Az egyre szaporodó adventi programok között erre keresi a választ a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes Mezőberényből és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6218281859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1314_tr_1.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása