Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Nyári töltődés

A nyár illata és hangulata árad az utcákon. Sokaknak már elkezdődött a vakáció, de szerkesztőségünk munkatársai még az utolsó kicsengetés előtt szerencsésen eljutottak Békéscsabára, egyházunk művészeti középiskolájába, bepillantást nyerhettek az intézmény tehetséges diákjainak alkotásaiba. Hogy a címlapfotónkon látható három diák és társaik miben alkottak nagyot, az a lap közepén olvasható riportunkból kiderül.

Kézdi Beáta

raphael-biscaldi-7rqf2x6axxi-unsplash.jpg

Bár mindannyian szeretnénk már elfelejteni a járványt, mégis két olyan interjút ajánlok olvasóink figyelmébe, amely részben vagy egészben köthető az elmúlt év nehéz időszakához. Elsőként Balczó Mátyás cikkére hívom fel a figyelmet, amely egy pszichiátriai intézményben végzett lelki szolgálatról számol be, megkérdezve a két kórházlelkészt és az őket kisegítő terápiás munkatársat, evangélikus presbitert. Másodikként Kovács Barbara írását helyezem olvasóink fókuszába, mert témája, a kiégés – sajnos – mindig aktuális. Horváth-Csitári Boglárka lelkészként és mentálhigiénés szakemberként válaszol, és jó tanácsokkal is szolgál, hogyan előzhető meg ez a rendkívül súlyos élethelyzet.

Népszerű teológia rovatunkban ezúttal a Biblia gyermekei közül hozunk pár kiemelkedő példát. Az igehirdető műhelyében pedig Csadó Balázs lelkészt mutatjuk meg horgászás közben, prédikációra készülve.

Kulturális böjtre is kényszerültünk az elmúlt bő egy évben, ami a mozi- és színházlátogatást illeti, ezért most hat előadást is ajánlunk egy helyen. Különböző rendezők, különböző színházi világok, de erős témák, megéri közülük szemlézni.

Végül, de nem utolsósorban mindenképpen érdemes beszerezni és a nyári pihenésre magunkkal vinni Győri András Timótheus kollégánk Merengő című kötetét is. Bandi kincset érő pillanatfelvételei ezúttal egy letűnt világba visznek. Utazzunk vele, szívből ajánlom.

b1_21_25-26.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1516602102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png

kotoszo_honap_konyve_sablon.png
 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása