Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Betlehemes casting – evangélikus módra

Egy rendező, mielőtt megvalósítaná a filmjét, válogatót tart, hogy kiderüljön, vajon ki a legalkalmasabb az adott szerepre. A karácsonyi történetben is rengeteg szerep vár eljátszásra: Mária, Isten egyszülött Fiának anyja, József, Mária jegyese, Jézus(ka), az Isten Fia, a Megváltó, és sorolhatnánk tovább a többi szerepet és szereplőt. De kik is ezek az emberek valójában? Miért állnak ott egy-egy betlehemes részeként? Tényleg ennyire nélkülözhetetlen a szerepük?

Szerző: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté

gareth-harper-dabkxsptaek-unsplash_1.jpg

A válasz: igen. Mert Jézus Krisztus születéséről az egész világnak tudnia kell, és ennek a történetnek a főszereplőn kívül fontos része még a gazda és a szegény, a bölcs és a munkás, a férfi és a nő…

Legelőször olyanok értesülnek a világtörténelem legnagyszerűbb eseményéről, akiket a társadalom nagy része lenézett és semmit sem érő embernek tartott. Ők voltak a pásztorok, akiknek egy egész angyalsereg jelenik meg, akik közlik velük, hogy megszületett az Üdvözítő. De már úton vannak a bölcsek is, akikről rögtön eszünkbe juthat a jól ismert József Attila-vers: „Adjonisten, Jézusunk, Jézusunk! / Három király mi vagyunk. / Lángos csillag állt felettünk, / gyalog jöttünk, mert siettünk…” Ezek a királyok – nem is annyira királyok, inkább tudósok –egy csillag fényéből megfejtették a megígért király eljövetelét.

Számtalan szereplő, jobbnál jobb karakterek! Akárhogy is nézem, Isten castingja nagyon jól sikerült. Hiszen jut hely mindenkinek ebben a történetben, még nekünk is.

De tudod, melyikre?

Minket is kiválasztott egy igazán fontos szerepre az idei adventben! A benne hívő felemelő szerepére. A kérdés csak az, hogy van-e kedved csatlakozni ehhez az örök életre szóló történethez. Nekem igen – tégy te is így!

Áldott adventet kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2016317226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1314_tr_1.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása