Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Már a templomban Vár a mi Istenünk!
Megjelent az Evangélikus Élet legújabb száma

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!
andrew-seaman-y3wehjqivti-unsplash.jpg

Pünkösd után már – a legtöbb helyen – újranyitott templomainknak örvendhetünk, elsőként mégis a száz évvel ezelőtti történelmi traumára emlékező írásainkat ajánlom olvasóink figyelmébe. Ahogyan szerzőink, Fabiny Tamás elnök-püspök, Gáncs Péter nyugalmazott püspök és Kertész Botond történész is írják a trianoni békediktátum hazánkat és egyházunkat is érintő hatásairól szólva: a sebek gyógyítása, az összetartozás erősítése és a közös jövő építése, a megújulás lehetőségének megteremtése a mi feladatunk. „Mert ha azt kérdik tőlünk gyermekeink, hogy hiszünk-e az 1000 éves haza feltámadásában, mi ezzel a jelszóval felelünk: Igen! Igen! Százszor igen!” – vallotta dr. Hittrich Ödön, a fasori gimnázium igazgatója a diákjai előtt 1920. június 4-én elmondott, e lapszámunkban is olvasható beszédében, és mi sem tehetünk mást, mint hogy egyházunkért, hazánkért, a magyarságért felelős emberekként élünk.

A kijárási korlátozás utáni első címlapriportunkban a somogyi dombok közé látogatunk. Egy példaértékű vállalkozást mutatunk be, amelyet a „védd és vedd a hazait” jegyében vezetnek tulajdonosai, egy fiatal házaspár.

A karanténlét sokakat megviselt, így szándékosan több lélekerősítő, lelki tartalmú írást adunk közre; olvashatnak a megrendülésről, az imáinkban megfogalmazódott kérésekről és azok beteljesüléséről vagy éppen az éveken át tartó terhek cipeléséről. Miért jó evangélikusnak lenni? – az e témában meghirdetett pályázatunk nyertes írásainak második része is helyet kapott e lapszámunkban.

Végezetül álljon itt Makoviczky Gyula nagykanizsai lelkész frappáns hívogató mondata, amely evangélikus köszönésünknek egy most igen aktuális parafrázisa: „Vár a mi Istenünk!” Templomainkban és szívünkben újra és mindig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2315740242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png

fuszal_a_folyoban_honap_konyve.jpg
 
340x680_2ss.jpg

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása