Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Egyház a digitális világban – KötőSzó-podcast

A koronavírusnak köszönhetően az egyházak működésében is életre szóló változások következtek be. A digitalizációnak köszönhetően a vallásgyakorlás az online térbe helyeződött, ezzel gyors alkalmazkodásra kényszerítve a lelkészeket és a híveket is. Milyen előnyei, illetve veszélyei vannak a digitális egyháznak? Segítünk mi is a gépekhez láncolni az embereket, vagy ezzel „megmentjük őket”? Lázár Zsolt evangélikus esperessel beszélgettünk, aki új platformokkal kísérletezik, TikTok-videói országos ismertséget hoztak számára.

podlogo2-01_1.jpg

„A templomok bezárása talán könnyebb volt, mint újra megnyitni őket” – szembesít a jövő nehézségeivel Lázár Zsolt esperes, szarvasi lelkész a KötőSzó-podcast legújabb adásában. Vajon a templomok újranyitása után tudnak-e bízni az emberek, le tudják-e győzni a félelemeiket, hogy újra közösségbe menjenek? Vajon azt segíti-e elő a digitális egyház, hogy a gépekhez láncoljuk az embereket? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket feszegettünk beszélgetésünkben, melyet az alábbi linken lehet meghallgatni. 

Kérdéseiket, témajavaslataikat osszák meg velünk kommentben, Facebook-üzenetben vagy a kotoszo@lutheran.hu címen! 

A beszélgetés a YouTube felületén is megtekinthető.

A podcast rendszerezett audio- vagy videóműsortárat, a podcastcsatorna audio- vagy videó-műsorsorozatot takar. A podcastcsatornákat arra alkalmas podcastprogramokkal lehet kezelni. Erről bővebben itt lehet olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8015667418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása