Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Egy dolgot köszönhetünk Norbinak

Nem fogom értékelni Schobert Norbi kijelentését, miszerint a nők szülés utáni plusz kilói okozzák a házasságok végét. Sokan megtették ezt már helyettem az elmúlt napokban. Csak egy dolgot szeretnék kiemelni ebből a szomorú történetből, melyet furcsa módon mégis Norbinak köszönhetünk. 

Szerző: Harmati Dóra

dakota-corbin-pmnjs6b3xp4-unsplash.jpg

Nem terveztem írni Schobert Norbi botrányos kijelentéséről, hiszen miért is adnánk neki még több reklámot? Azonban Tóth Gabi énekesnő videóját nézve furcsa módon azt éreztem: mégis van jó oldala ennek a történetnek. Mégpedig az, hogy Norbi kijelentése megszólalásra késztette a véleményformáló erővel bíró embereket, s ők egyhangúlag méltatják a gyermekáldás szépségeit, felhívva a figyelmet a feltétel nélküli szeretetre. 

Oláh Gergő X-Faktor-nyertes egy Facebook-videóban méltatta feleségét és az anyaság szépségeit. A videót negyvenezren (!) kedvelték. És ez csak két ember a sok közül. Milyen jó, hogy azok a közismert arcok, akikkel tele vannak a bulvármagazinok, most megszólaltak, és elmondták: férfi és nő szövetsége messze túlmutat a külsőségeken. A feltétel nélküli szeretetet nem kilókban mérik, és a házasság nem ér véget, ha a másik testén nyomot hagy az élet. Mindez a házasság, az élet részét képezi, és téves az az elképzelés, hogy a nőnek volna „eredeti teste”, „versenysúlya”, melyre mindig vissza kell fogynia. Ugyanígy a férjek is pocakot eresztenek az évek múlásával, veszítenek dús hajkoronájukból – és ez így rendben is van. 

Gondolhatunk bármit a celebekről, a műsoraikról, a kijelentéseikről, a fényképekről, melyeket megosztanak magukról, de tagadhatatlan, hogy véleményformáló szerepük van. És ezt most a lehető legjobb irányban használják. Ma, amikor a válások száma az egekben van, az elhízásról folytatott viták mellett bekúszott halkan egy olyan üzenet, egy olyan igazság, mely ki tudja, hány embert erősített meg a házasságba vetett bizalmában. 

Hálás vagyok, hogy Norbi minősíthetetlen kijelentései hatására végre maradandó értékekről beszélünk. Hálás vagyok, amiért az anyai önfeláldozás – mely a testen is nyomot hagy – sokak által fel lett most emelve. Bárcsak egyre többen értenénk meg, hogy mit is jelent úgy szeretni a másikat, hogy annak nem szabunk feltételeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6015422996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása