Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #75 | Vizsgaidőszak

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkkal kívánunk mindenkinek sok erőt a vizsgaidőszakhoz.

kesz1-01.jpg

Kedves Hallgatótársaim!

Távolinak tűnik még a vég, de higgyétek el: közel van. Nemsokára vége ennek a borzasztó időszaknak, mely minden évben kétszer ajándékoz meg minket kialvatlansággal, felesleges görcsöléssel vagy aggodalommal. Bízom bennetek! Meg lesz az a kettes, hármas, négyes vagy remélhetőleg az a jól megérdemelt ötös. Még akkor is, hogyha a vizsga előtti hajnalon még nagyon nem ez látszik.

Azért fordítsatok időt a pihenésre és a mókázásra is egy keveset. Nézzetek valami rövid sorozatot vagy játsszatok valami gyors játékot. Akár hallgassátok meg ezt a kis válogatást, és táncoljatok gátlástalanul otthon egyet. Ma olyan dalokkal készültem, melyekkel kiengedhetitek a fáradt gőzt, mert ezt a válogatást én is egy-két tétel között állítottam össze.

Ha nehezen megy az oldódás a vizsgaidőszakban, ne csüggedjetek, csak gondoljatok Isten bátorítására, melyet Ézsaiáson keresztül mondott a népnek:

„Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. [...] Ne félj, mert én veled vagyok!" (Ézs 43,2–5)

Minden rendben lesz.

Számok listája:

  • The Beatles – A Hard Day's Night
  • Pomplamoose – Beat It
  • United – Hajnalban még a nap is más
  • Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go
  • Katrina & The Waves – Walking on Sunshine
  • Queen – Don't Stop Me Now
  • Taylor Swift – Shake It Off
  • Scary Pockets ft. Charles Jones – I Feel Good
  • Kool & The Gang – Celebration

A mai válogatás Spotifyon is elérhető. Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatod meg.

Te mit hallgatsz szívesen, mikor szünetelteted a tanulást? Mivel egészítenéd ki a válogatást? Merre induljon a következő Hangolódó?

Írd meg véleményed, szám- és témaötleteid kommentben vagy a kotoszo@lutheran.hu-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4913552327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása