Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #35 | Lady Gaga

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Lady Gaga életművéből készítettük.

1-01.jpg

Lady Gaga egyszer a következőt posztolta instagramra, az alábbi szöveggel: "Köszönöm Duffel atyának a gyönyörű prédikációért és az ebédet édesapám éttermében. Megindított, mikor azt mondta: az úrvacsora nem jutalom a tökéletesnek, hanem étel, amit Isten ad nekünk."

Karrierje során több keresztény közösség támadta Lady Gagát viselkedése, megjelenése vagy a provokatív nyilatkozatai miatt. Kifejezetten a konzervatív kereszténység támadja erősen az LMBTQ+ emberek és az LMBTQ+ keresztények melletti erős kiállása miatt. A poszt után egy katolikus hírportál puszta trendnek nevezte a hírességek között a kereszténység nyilvánosság előtti megvallását és kritizálta őt, hogy csak eszközként használja fel "hitét".

Lady Gaga a következőt válaszolta cikkre:

Mária Magdolna megmosta Krisztus lábát és Krisztus megvédte, szerette őt. Egy prostituáltat. Egy embert, aki a társadalom folyamatosan megszégyenít és úgy kezel, testével együtt, mint egy férfi szemetesét. Krisztus szerette őt és nem ítélkezett. Engedte, hogy sírjon előtte és megtörölje a lábát a hajával. Mi nem csak hírességek vagyunk, hanem emberek és bűnösök. Gyermekek vagyunk és az életünk nem az értékek ürességétől kong bizonytalanságunk miatt. Mindannyiunk ugyanannyira megbocsátott, mint a felebarátunk. Isten sosem egy trend, mindegy ki a hívő.

Számok listája:

  1. Joanne
  2. Sinner's Prayer
  3. Marry The Night
  4. Hey Girl
  5. Born This Way
  6. Poker Face (Cherrytree Sessions)
  7. Angel Down
  8. Million Reasons

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatja meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3212392419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása