Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Keresztény nők nyílt levélben ítélik el Trump nőgyűlöletét

Több mint 700 keresztény vezető nő – egyháziak és világiak – írta alá azt a nyílt levelet, mely elítéli Trump szexuális zaklatással büszkélkedő megjegyzéseit.

„Keresztény nőkként undorítónak találjuk Donald Trump nyilvánosságra került, nőket lekicsinylő megjegyzéseit, illetve azt, ahogy ezekben az általa elkövetett szexuális zaklatásokkal büszkélkedik. Arra kérünk minden egyházi vezetőt, hogy tanítással és imádsággal szolgáljanak a gyülekezeteiknek, hogy könnyebben gyógyuljanak a nőgyűlölet és szexuális zaklatás okozta sebek.”

A levél írója Rev. Jennifer Butler, a Faith In Public Life Action Fund keresztény közéleti csoport vezetője, és aláírói között szerepelnek olyan elismert keresztény teológusok és írok, mint Rachel Held Evans, Rev. Dr. Katharine Rhoades Henderson és Dr. Serene Jones.

Rev. Dr. Susan Brooks Thistlethwaite, a chicagói egyetem teológiai karának professzora elmondta, azért írta alá a levelet, hogy ezzel is tiltakozzon a „keresztény hitet eltorzító és azt politikai célokra használó” gyakorlat ellen.

„Ez az ember hogy-hogynem, pont az elnökjelöltségért való indulása előtt »találta meg Jézust«, és ez csak egy példa. [Az, hogy kereszténynek nevezi magát] az általa tett kijelentések és nőkkel szembeni viselkedésének fényében önmagában sértő a keresztény hitre nézve.”

Szöveg: Földessy Árpád | Forrás: The Huffington Post

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3011817803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása