Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Istennek van a legjobb humora! – Avagy min nevetnek a keresztények?

Vajon min nevetnek a keresztények? Nevetnek egyáltalán?! Vagy mindig fegyelmezett arccal, szigorú, karót nyelt tartással ülnek a  templomban? A legkevésbé sem! 

humor006.jpg

Mi, evangélikusok nagyon szeretünk – és tudunk is – nevetni csetlő-botló önmagunkon, egymáson, az élet fonákságain! Az istentisztelet, a keresztelő, az esküvő – és bármilyen furcsán hangozzék  is: még a temetés is – adhat okot derűre. 

A jóízű nevetés nemcsak a  legjobb orvosság az élet nehézségei közepette, de Istennek is tetsző  cselekedet. Adj, Uram, humorérzéket! – Egyházi anekdotagyűjtemény című könyvével a kezében Boda Zsuzsával, a Luther Kiadó szerkesztőjével beszélgettünk. A Hallhatóan Evangélikus Podcast legfrissebb epizódja telis-teli van humoros történetekkel. A beszélgetőtársak: Stifner-Kőháti Dorottya és Hajdú Tibor.

Nyitókép: Koczor Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2317834619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása