Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hibák helyett élet

„Róla beszéljetek, ne az elmaradt dolgokról, ne a hiányról!” – olvasható mostani lapszámunkban Hegedűs Attila pünkösdi igemagyarázatában. Világos, mégsem egyszerű ennek eleget tenni. Nap mint nap a „mi fogyott el”, „mi hiányzik” kérdésein rágódunk, pedig éppen pünkösd ünnepekor hív minket indulásra, cselekvésre az Úr, mert Jézus lelkével ma is velünk van, ahogy az első pünkösdkor a tanítványokkal.

Kézdi Beáta

vivek-doshi-5bdd-awyj9m-unsplash.jpg

Ünnepi magazinunkban a tettek és a tervek kapnak hangsúlyt. Olvashatnak a bonyhádi evangélikus gimnázium testnevelés szakos tanáráról, aki a test és a lélek harmóniája mellett arról is beszél, miként formálódott a csaknem harminc évvel ezelőtt egyházi fenntartásba visszakerült intézmény evangé­likus szellemisége.

Bemutatjuk a Luther Kiadó marketingvezetőjét, aki az utóbbi négy hónap tapasztalatairól ad számot, kiadónk színvonalas kiadványairól és a megváltozott kommunikációs formákról is szólva.

Már a tavaszi, nyári pihenésre gondolva írunk a SacraVelo elnevezésű, kilencszáz kilométeres kerékpáros zarándokút-hálózatról. A Duna térségében akár a Luther Márton úton is biciklizhetnek, evangélikus kincseket is felfedezhetnek a kerekezés barátai.

Egy a Lélek – ez már Stifner-Kőháti Dorottya pünkösdi jegyzetének címe. A magyarországi sajtó is hírt adott róla, hogy az erdélyi Tacs már nem használt református templomának értékes famennyezete átkerül a hajdani szász evangélikus templomba, amely ma a reformátusok lelki otthona. A Lélek munkálkodik. „Nem elválaszt, hanem – mint az említett történetben – felekezeteket is összeköt, megújít életeket, áldássá tesz, megszentel, bűnöket bocsát, vigaszt nyújt, Atyaként magához ölel.”

A szemünknek hívő, mégsem mindig a lényeget látó mindennapjainkban adja az Úr, hogy észrevegyük: pünkösd csodája itt van most is – köztünk, bennünk.

b1_2021_19-20.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2716557362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása