Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Énekelj és imádkozz!

Cantate és Rogate vasárnapjának ünnepét is átfogja mostani magazinunk két dátuma. Mennyire boldog életünk lenne, ha az ének – amely sokszor már önmagában ima – és az imádság lenne minden napunk fókuszában! Ebben a lapszámban arra is törekedtünk, hogy az aktuális hírek mellett erre a két tevékenysége irányítsuk olvasóink figyelmét.

Kézdi Beáta

pexels-pixabay-51953.jpg

Bár a járvány a közösségben együtt éneklés örömétől megfosztott minket, de „hálaadásra azért van lehetőség! – lelkesít László Lajos Gergely lelkész Küldetés rovatunk írásában. – És hitem szerint hálaadás nélkül nincs is sikeres küldetés, nincs misszió. Kicsit talán furán mutatnak e sorok újságunk eme rovatában, de legyen szabad missziói lelkülettel gondolkodnunk és vágyódnunk az éneklésre.” Remélve, hogy mihamarabb újra zenghetnek gyülekezeteinkben az énekek – hálaadásunk bizonyságául!

Luther Márton és Ordass Lajos tollából kapunk tanácsokat ahhoz, hogyan is imádkozzunk. A rövid útmutatók talán egyik legmegfontolandóbb gondolata: „Az ember reggel az első, este az utolsó dolgának az imádkozást tartsa.” Ha olykor nehéz is szavakat formálnunk, a reformátor és a püspök gondolatai, könyvei segíthetnek, miként szólítsuk meg Istent.

Thesaurus rovatunkból olvasóink ezúttal Hlovik Ádám életútját ismerhetik meg, amely „sokban formázza kora vidéki lelkipásztorainak életét, akiknek az őket körülvevő közeg s a történelmi események folytán nem mindennapi körülmények között kellett helytállniuk a többnemzetiségű egyházban”.

„Anyának lenni olyan pozíció, amelyet csak limitált alkalommal kap meg az ember” – ezt már Füller Tímea írja személyes hangvételű jegyzetében, őszintén elárulva azt is, hogy az anyaság egyszerre tölthet el ámulattal és félelemmel. „Nincs előtte tanfolyam, vizsga, alkalmassági teszt.” Ezzel az írással köszöntjük a jelenlegi és a jövőbeli édesanyákat.

evelet_17-18.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6116516324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása