Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Karanténos üzenetek

Két – evangélikus lelkészek által írt – kiadványt is olvasóink figyelmébe ajánlunk e magazinszámunkban. Mindkettő a Covid-járvány áldásos (!) hozadéka.

T. Pintér Károly

kelly-sikkema-ndw-wcfk1fo-unsplash.jpg

Jóbbal a karanténban című kötetben a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség lelkészei – Blázy Árpád és Gáncs Tamás – dolgozzák fel az Ószövetség talán legizgalmasabb könyvét. Miként a kötetről írt recenzióban olvashatjuk, a szerzők pontról pontra kötik össze Jób egyetemes, nagyon emberi történetét mai mindennapjainkkal. A szenvedés ábrázolásán túl pedig lassan kirajzolódik előttünk egy hozzánk különösen kegyelmes, az emberhez szenvedésében egészen közel lépő Isten képe.

Balatonboglár város támogatásával a Luther Kiadó gondozásában jelent meg Napi falatok – Gondolatok 2020-ból címmel a Somogy-Zalai Egyházmegye esperesének, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannának a könyve. A tavalyi évet naplószerűen dokumentáló kötet irodalmi igényességgel megírt bizonyságtétel Isten megtapasztalt, illetőleg megtapasztalható szeretetéről.

Hogy Isten szeretetét – tudtukkal vagy tudtuk nélkül – orvosok, ápolók is képesek közvetíteni, azt e pandémia idején számtalan példa bizonyítja. Szerkesztőségünk gyülekezeti tagokat, presbitereket kért arra, hogy osszák meg olvasóinkkal ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, így is kifejezve hálánkat…

Még inkább szeretnénk persze már hálát adni Istennek a koronavírus megszűnéséért. E sorok írásakor kormányunk a járványügyi korlátozások részleges enyhítésével adott hitelt a kilábalás közelségét hangoztató szakemberek prognózisának, amely szerint „a harmadik hullám platóját már elértük”. Mi azért ne lazítsunk, és ne szűnjünk meg imádkozni! Csúcsról visszatérőben is kellenek kapaszkodók. Istenkapcsolat – szerintünk – feltétlenül. Az még zuhanás esetén is biztosíték…

b1.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3416501780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png

kotoszo_honap_konyve_sablon.png
 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása