Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Ne aggodalmaskodjál!

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

ahmed-zayan-abuwc-0a7_a-unsplash.jpg

Az ősz beköszöntével bizonytalanságok közepette telnek napjaink, így hát a napi imáink, a Biblia és az Evangélikus Élet olvasása mellett olykor érdemes a címül választott, „Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel!” kezdetű énekünket (EÉ 586,1) is dúdolgatni. Természetesen minden fontos és felelősségteljes óvintézkedést betartva, de továbbra is fontos lenne egymásra figyelnünk, kapcsolatainkat erősíteni gyülekezeteken belül és kívül, Istennel és embertársainkkal. Ebben a közösségépítésben, kapaszkodókeresésben szeretnénk mostani lapszámunkkal is segítséget nyújtani.

Egyházvezetőink lapzártánkig megérkezett iránymutatásai mellett hírekkel és színes olvasnivalóval gazdagítottuk magazinunk tartalmát. Olyan helyekre is elkalauzoljuk az olvasót, ahova ezután mindenképpen kedve támad ellátogatni, így például a Somogy megyei Niklára vagy a Budapest III. kerületében található evangélikus templomba.

A templomok és a harangok az utóbbi években nem mindig örömteli kontextusban kerültek be a napi hírekbe – gondolok itt a templomrombolásokra, -robbantásokra, -átalakításokra –, most azonban három fiatalember különleges hobbijának köszönhetően az interneten rátalálhatunk azokra a felvételekre, amelyek több mint háromszáz magyarországi harang hangját rögzítik. Az ifjú harangkutatók közül Komáromi Dániel és Szládik Marcell számolt be lapunknak a szenvedélyéről, amelynek köszönhetően a hitben is erősödtek.

Következő lapszámunk a teremtés hetére jelenik meg, ezért már most szerettük volna felhívni a figyelmet erre az ökumenikus kezdeményezésre. Az idei programról hasznos és érdekes tudnivalókat kapunk egyházunk Ararát teremtésvédelmi munkacsoportjának munkatársaitól. Amit kaptunk a Teremtőtől, azt művelnünk és őriznünk is kell – hangsúlyozzák a velük készült interjúban.

2020_35-36_b1.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3116193476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása