Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Covid-kereszténység

Napjaink legnagyobb veszélye a Covid-19 nevet viselő, világméretű vírus, melyben több ezer ember veszítette életét pusztán az elmúlt hónapok alatt. A vírusról sokan sokféleképpen vélekednek, egy azonban biztos: itt van közöttünk, és ha talán nem is halálosan, de súlyosan megtámadja ismerőseinket, barátainkat, közösségeinket, és megtámadhat akár minket is.

Szerző: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté

p_ek_1.jpg

Keresztény emberként feltehetjük a kérdést: hogyan kell viszonyulnunk egy ilyen járványhoz? Komolyan kell-e vennünk, vagy elegendő azzal nyugtatni magunkat, amit minap hallottam egy ismerősömtől:

Nekem nem kell szájmaszk, Jézus úgyis megvéd!

Félő, hogy a vírust elbagatellizáló keresztény hibásan ítéli meg a jó és a rossz erőviszonyait a földi világban. Az Isten valóban igazi szerető Úrként mellettünk van életünk minden napján, de nem feledhetjük, hogy a gonosz erők is munkálkodnak, és egy ilyen világméretű vírus jelentéktelenítése éppen a legfőbb rossz céljait szolgálja.
Ha pedig önként odaadjuk magunkat a betegségek urának, és meg sem próbáljuk Istentől kapott testünket védelmezni és óvni, végképp nem élünk Istennek tetsző módon!
De hogy mi is a keresztény ember felelőssége egy ilyen időszakban, erre kerestük a válaszokat videónkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2616194660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása