Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Segíteni mindig van alkalom

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

kate-remmer-rzn4_fznucy-unsplash.jpg

Bár hol hatalmas záporokkal, hol tikkasztó kánikulával ez idő tájt javában tombol a nyár, talán még nem felejtettük el, hogy egy türelmünket (is) próbáló tavasz után vagyunk. Olyan ügyek, helyzetek azonban időről időre adódnak, amelyek figyelmeztetnek: mindig van, akire-amire fontos odaáldozni az időnket és a figyelmünket, segíteni mindig tudunk, akár egy-egy közelünkben élőnek, akár – mint éppen most – egy nem is olyan távoli ország népének.

Az utóbbi hónapokban egyre többen próbálkoztak az otthoni kenyérsütéssel. Horváth-Bolla Zsuzsanna cikkéből kiderül: jó lenne, ha ez nem múló hóbort lenne, bár a kovásszal készített kenyér bizony türelmet, gondoskodást és odafigyelést igényel. Írása az új kenyér ünnepére is készülve a kovászolás isteni dimenzióin gondolkodtat el.

Lapszámunk mininovellájának szerzője, Füller Tímea ezúttal egy kedvelt gyümölcs és egy idős férfi különös történetén keresztül mutatja meg, mennyire viszonylagos, hogy miként értékeljük a saját helyzetünket, és hogy nem nehéz olyat találni, aki bizony nálunk is elesettebb, és segítségre szorul. Csak körül kell ehhez nézni.

Interjúinkból többféle életutat, pályaívet, különbözőképpen érdekes személyiségeket ismerhetnek meg olvasóink.

A Muravidéken készült riportunkban Andrejek Mitja és Andrejek-Györfi Judit, az itt szolgáló fiatal szlovén–magyar lelkész házaspár avatja be olvasóinkat a szlovéniai lutheránusság mindennapjaiba, saját terveikbe.

Lapzártánk előtt, augusztus 4-én hatalmas robbanás rázta meg Bejrút városát. Háborús helyzetet idézően rengeteg az áldozat és a sérült, óriá­siak az épületekben esett károk, keresztény templomok is rommá váltak. Imáinkban most gondoljunk a közel-keleti városra és az országra, Libanonra is, és ha tehetjük – akár az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével –, segítsünk a bajbajutottaknak.

2020_31-32_b1_00_k.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2716133506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása