KötőSzó

Evangélikus közéleti blog

Rólunk – impresszum

A blogot a Magyarországi Evangélikus Egyház Luther Kiadójának megbízásából az Evangélikus Információs Szolgálat önálló szerkesztősége működteti.

Felelős szerkesztő: Luther Kiadó
Olvasószerkesztő: Diószegi Rita

Jelenlegi szerzőink:

dsc_5313_6784.jpg

Homoki Pál 

evangélikus lelkész, Soltvadkert

Sziasztok! Homoki Pál vagyok, 15 éve lelkész. Szívügyem az ige szolgálat, az ifjúsági munka és az egyházi oktatás. Szolgáltam iskolában, kicsi és nagy, városi és falusi szórvány gyülekezetben, 2007. óta a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség lelkésze vagyok. Érdekel a közélet, a művészetek, a költészet, a komolyzene, a társadalmi rezdülések, a sportok, a politika, egyházunk mindennapjai és J. S. Bach.

Hiszem és vallom, hogy a keresztyén ember mindennapjait a Krisztus szeretete utáni vágyódás, Jézus Krisztus közelségének keresése és a Teremtő Isten dicsérete kell, hogy áthassa. Ennek fénylében az emberi szellem csúcsteljesítményének a H-mol Mise Sanctus tételét és a János Passió zárókorálját tartom. Vezérigém 2 Tim 1,7.

utas_es_holdvilag_2.jpg

Kovács Viktor

evangélikus lelkész, Ajka

Sziasztok! Kovács Viktor evangélikus lelkész vagyok. Tulajdonképpen mindig is csak két „dolog” érdekelt: Isten és az emberek. Ma, e között a két „dolog” között élem a mindennapjaimat. Istent emberek közé, embereket Isten közelébe. Ennek része a napi offline szolgálatom a gyülekezetben, de  szerves része ugyanez a szolgálat az online térben is.
Hármas cél vezérel: 1. Eloszlatni a hamis előítéleteket Istennel, a kereszténységgel és az Egyházzal kapcsolatban; 2. Közelebb vinni Hozzád az evangéliumot, a Krisztusról szóló örömhírt; 3. Ha már közel van Hozzád, akkor segíteni elmélyíteni ezt a közösséget

@Evlelkész-ként, főleg podcastok és videók formájában vagyok jelen a Kötőszó csapatában. „megtudhatjátok belőle, hogyan értem én a Krisztus titkát” (Ef 3,4)

720c7ce2-fa10-46f0-9eaa-0eb37ac8796b.jpeg

Pethő Judit

evangélikus lelkész, mentálhigiénés lelkigondozó, Miskolc

A legtöbben Jucusnak szólítanak. Lelkész vagyok és mentálhigiénés lelkigondozó. Miskolcon szolgálok iskolalelkészként, ezer diák és az értük dolgozó felnőttek között. Emellett a Felvidéken is végzek magyar nyelvű szolgálatot Sajógömörben és környékén. Arról szól az életem, hogy újra és újra rácsodálkozom Istenre. A szeretetére, hűségére, kegyelmére, gondviselésére és csodáira. Írásaimban ezt osztom meg.

nagy_profil.jpg

Szebenszki Noémi

egyetemi hallgató

Sziasztok! Szebenszki Noémi vagyok, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok kereskedelem és marketing szakon. A 2020-as evangélikus 1%-os kampány során koordinátorként szolgálhattam, ezután pedig szakmai gyakorlatomat is a Luther Kiadónál teljesíthetem. Hálás vagyok, hogy egy ilyen összetartó csapat tagja lehetek és egy olyan célt szolgálhatok, amiben tudok hinni. 

b03e3146-79c9-4a2b-a0a8-4ec4000bad29.jpg

Torda Eszter

szerkesztő

Valahol a gimnáziumi évkönyv készítése során kezdett el növekedni bennem a szeretet az írás, az olvasás, az irodalom iránt. Valahol pedig egy magányos, dél-dakotai délutánon éreztem azt, hogy nem vagyok egyedül, mert Isten a legnehezebb utakon is elkísér. Ez az út pedig egészen az ELTE Bölcsészettudományi Karáig vezetett, majd egyetemi évek alatt olykor elkanyarodott több magazinhoz és szerkesztőséghez is, ahol gyakornokként tevékenykedtem. Az út a záróvizsgámat követően végül egy áldott megállóhoz érkezett - a Luther Kiadóhoz, ahol jelenleg szerkesztőként dolgozom. 

További szerzőink:

Antal Bálint
Kézdi Beáta
Isó M. Emese
Pongráczné Győri Boglárka
Pongrácz Máté

Korábbi szerzőink:

Balicza Iván
Bence Áron
Béres Tamás
Cserháti Sándor
Fabiny Tamás
Feke György
Hardmeier Júlia
Harmati Dóra
Kertész Botond
Kézdy Edit
Kinyik Anita
Laborczi Dóra
Liska Márton
Liszka Viktor
Lőrincz Borbála
Mirák Katalin
Nagy Szabolcs
Orosz Gábor Viktor
Reuss András
Seben Glória
Szabó Pap Gabriella
Szántó Enikő
Tóth Sára
Zászkaliczky Zsuzsa

Dizájn: Isó M. Emese

Elérhetőség: kotoszo@lutheran.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr215913876

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

 evangelikus_2020_360x635px_app.png

Közösségünk a Facebookon