Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Rólunk – impresszum

A blogot a Magyarországi Evangélikus Egyház Luther Kiadójának megbízásából az Evangélikus Információs Szolgálat önálló szerkesztősége működteti.

Állandó szerzőink

dsc_5313_6784.jpg

Homoki Pál 

evangélikus lelkész, Soltvadkert

Sziasztok! Homoki Pál vagyok, tizenöt éve lelkész. Szívügyem az igeszolgálat, az ifjúsági munka és az egyházi oktatás. Szolgáltam iskolában, kicsi és nagy, városi és falusi szórványgyülekezetben, 2007 óta a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség lelkésze vagyok. Érdekel a közélet, a művészetek, a költészet, a komolyzene, a társadalmi rezdülések, a sport, a politika, egyházunk mindennapjai és J. S. Bach.

Hiszem és vallom, hogy a keresztyén ember mindennapjait a Krisztus szeretete iránti vágyódás, Jézus Krisztus közelségének keresése és a teremtő Isten dicsérete kell, hogy áthassa. Ennek fényében az emberi szellem csúcsteljesítményének a H-moll mise Sanctus tételét és a János-passió zárókorálját tartom. Vezérigém: „Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1,7)

utas_es_holdvilag_2.jpg

Kovács Viktor

evangélikus lelkész, Ajka

Sziasztok! Kovács Viktor evangélikus lelkész vagyok. Tulajdonképpen mindig is csak két „dolog” érdekelt: Isten és az emberek. Ma e két „dolog” között élem a mindennapjaimat: Istent az emberek közé – az embereket Isten közelébe. Ennek része a napi offline szolgálatom a gyülekezetben, de  szerves része ugyanez a szolgálat az online térben is.
Hármas cél vezérel: 1. eloszlatni a hamis előítéleteket Istennel, a kereszténységgel és az egyházzal kapcsolatban; 2. közelebb vinni hozzád az evangéliumot, a Krisztusról szóló örömhírt; 3. ha már közel van hozzád, akkor segíteni elmélyíteni ezt a közösséget.

@evlelkészként főleg podcastok és videók formájában vagyok jelen a Kötőszó csapatában. „Megtudhatjátok belőle, hogyan értem én a Krisztus titkát…” (Ef 3,4)

119576563_2404651383176848_6977906406582821385_n.jpg

Nagy Zoltán

evangélikus lelkész, Békéscsaba

Nagy Zoltán evangélikus lelkész vagyok, 2000-ben végeztem az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. Kezdetben dunántúli szórványgyülekezetekben szolgáltam. 2008 óta Békéscsabán szolgálok egy nagy, szlovák népegyházi hagyományokkal bíró gyülekezetben, területén oktatási és diakóniai intézménnyel. 2018 óta a Kelet-Békési Egyházmegye esperesének választottak, tagja vagyok több közegyházi testületnek. Feleségem szintén lelkész, három gyermekünk van. Érdekel a komolyzene, rendszeresen sportolok, nem telik el úgy napom, hogy ne olvasnék, és nagyon szeretek túrázni. Lelkészi szolgálatom legnagyobb kihívásának tekintem, hogy a legkülönbözőbb társadalmi és élethelyzetekben, a legkülönbözőbb módokon kell megszólalnunk közérthetően és embereket megszólító erővel. Ebben is segít az az ige, amely lelkészi pályámon elkísér:Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten hatalma az minden hívőnek üdvösségére…” (Róm 1,16)

 

 

b03e3146-79c9-4a2b-a0a8-4ec4000bad29.jpg

Torda Eszter

szerkesztő

Valahol a gimnáziumi évkönyv készítése során kezdett el növekedni bennem a szeretet az írás, az olvasás, az irodalom iránt. Valahol pedig egy magányos, dél-dakotai délutánon éreztem azt, hogy nem vagyok egyedül, mert Isten a legnehezebb utakon is elkísér. Ez az út pedig egészen az ELTE Bölcsészettudományi Karáig vezetett, majd az egyetemi évek alatt olykor elkanyarodott több magazinhoz és szerkesztőséghez is, ahol gyakornokként tevékenykedtem. Az út a záróvizsgámat követően végül egy áldott megállóhoz érkezett: a Luther Kiadóhoz, ahol jelenleg szerkesztőként dolgozom. 

További szerzőink:
Antal Bálint
Balczó Mátyás
Isó M. Emese
Kézdi Beáta
Kovács Barbara
Pongráczné Győri Boglárka
Pongrácz Máté
Stifner-Kőháti Dorottya

Korábbi szerzőink:
Balicza Iván
Bence Áron
Béres Tamás
Cserháti Sándor
Fabiny Tamás
Feke György
Hardmeier Júlia
Harmati Dóra
Kertész Botond
Kézdy Edit
Kinyik Anita
Laborczi Dóra
Liska Márton
Liszka Viktor
Lőrincz Borbála
Mirák Katalin
Nagy Szabolcs
Orosz Gábor Viktor
Pethő Judit
Reuss András
Seben Glória
Szabó-Pap Gabriella
Szántó Enikő
Tóth Sára
Zászkaliczky Zsuzsanna

Olvasószerkesztő: Diószegi Rita

Webdizájn: Petri Gábor

Grafika: Sárfi Annamária

E-mail: kotoszo@lutheran.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr7115913876

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png

 

 evelet_elofizetes.png
Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása