Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Már csak pár nap maradt, hogy valami jót tegyünk
Támogassa adója 1+1%-ával a Magyarországi Evangélikus Egyházat!

Már csak pár nap maradt, hogy az egyházi és a civil 1%-os felajánlásunkról rendelkezzünk. Erre az oldalra kattintva minden információ megtalálható a rendelkezés menetéről. Határidő: 2020. május 20.
Addig is egy rövid játékra hívjuk Önöket!

Korábbi bejegyzésünkben minden képhez egy, a képhez tartozó bibliai idézetet választottunk, hogy felhívjuk a figyelmet a felajánlás fontosságára. Az alábbi bejegyzésünkben azonban a képek és az idézetek összekeveredtek: öt kép várja, hogy a két igehely közül kiválasszák a hozzá megfelelőt, amelyik jelentésében a leginkább a képen látottakhoz köthető. (Megfejtés a bejegyzés alján.)

1. Énekek 5,13 vagy 1Kir 6,3?

mee1szazalek_parfum_web.png

2. 5Móz 10,3 vagy ApCsel 27,10?

mee1szazalek_gyor_web.png

3. 2Kir 25,28 vagy 1Móz 40,20?

mee1szazalek_lufik_web.png

4. Mt 3,17 vagy Jel 20,12?

mee1szazalek_konyvjelzo_web.png

5. Ézs 5,11 vagy Lk 9,11?

mee1szazalek_uveges_sor_web.png

A képekhez tartozó igehelyek megfejtése:
1. „Arca, mint a balzsamillatú virágágy, melyben illatos növények nőnek. Ajkai liliomok, melyekről csepegő mirha folyik.” (Énekek 5,13)
2. „Férfiak, látom, hogy a további hajózás nemcsak a rakományban és a hajóban okozhat nagy kárt, hanem életünket is veszélyezteti.” (ApCsel 27,10)
3. Harmadnap születésnapja volt a fáraónak, lakomát rendezett valamennyi udvari emberének, és fölemelte a főpohárnokot és a fősütőmestert szolgái jelenlétében…” (1Móz 40,20)
4. „És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trón előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Egy másik könyv is kinyittatott, az élet könyve, és a halottak a könyvekben írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint.” (Jel 20,12)
5. Jaj azoknak, akik már reggel is ital után járnak! Estig elmulatnak, bor hevíti őket.” (Ézs 5,11)

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1015705306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

ev_hu.png

 

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása