Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

„Az életünkről biztosan nem egy vírus fog dönteni” – Győrfi Pál

Győrfi Pál neve és arca egy szempillantás alatt összefonódott a kijárási korlátozással és a vírus elleni küzdelemmel. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője fáradhatatlanul küzd azért, hogy mindenkihez eljusson az üzenet: otthon kell maradni! Ugyanakkor személyes oldalán a népszerű paptól, Pál Feritől is idéz, és azzal az üzenettel biztatja követőit, hogy az életünkről nem egy vírus fog dönteni. 

 Szerző: KötőSzó

letoltes_1.png

Talán alig akad olyan ember Magyarországon, aki ne ismerné Győrfi Pált. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, négygyermekes édesapa szívvel-lélekkel vetette bele magát a vírus elleni küzdelembe. A profi, kék háttér előtt felvett társadalmi felhívásokon túl legnagyobb fiával otthon is készítenek videókat – az első ilyen felvételt már egymilliónál is többen nézték meg, és maga Orbán Viktor is megosztotta Facebook-oldalán. Győrfi Pál különösen elégedett ezzel a videóval, mivel a TikTok felületét főleg a tizenéves korosztály használja, akiket ilyen módon is meg tudtak szólítani. 

Győrfi Pál nemrég a Mandinernek adott interjút, melyben beszélt a mentősök társadalmi megbecsüléséről, a munkakörülményeik változásáról és a szellemi, lelki megterhelésről is. A szóvivő elmondta, a mentősök hivatástudata példamutató.

„A saját környezetemben azt látom, hogy a mentődolgozók már az első pillanattól kezdve példamutató hivatástudattal, fegyelmezettséggel álltak bele a helyzetbe. Egy rossz szót nem hallottam, sokan azonnal felajánlották nemcsak a pluszmunkájukat, de egyéb segítségüket is. Ha valaki ezt a hivatást évtizedeken keresztül vállalja, akkor rendszerint azért vállalja, mert hasznosnak érzi magát. A jelenlegi helyzetben a társadalom jobban láthatja, hogy azok az emberek, akik ezt választották, megbecsülést érdemelnek. Most meg is kapjuk a támogatást: együtt tapsolják meg a ház lakói a mentőket, és rengeteg segítség áramlik, ezeknek a visszajelzéseknek óriási szerepük van.

Nagyon remélem, hogy a járvány után sem felejtik el az emberek, hogy azok, akik most reflektorfényben vannak, a szürke hétköznapokon is értük dolgoznak.”

A szóvivő azt is elmondta, hogy a lelki terhelést boldog családi életének köszönhetően képes elhordozni, és a járvány végeztével is szeretne majd minél több időt tölteni a családjával. Ugyanakkor a futás is a megküzdési stratégiái közé tartozik, az egyéni sportolásra egyébként a követőit is rendszeresen biztatja.

Nemrég a népszerű pap, Pál Feri atya miséjét is megosztotta követőivel, majd hozzátette:

„Tanuljunk a vírustól egyszerűséget, következetességet, kapcsolatkeresést, élni akarást, ügyességet és céltudatosságot. Az életünkről biztosan nem egy vírus fog dönteni.”

Azokhoz pedig, akik lelkileg már felőrölve érzik magukat, a következőket üzente a szóvivő: „Ennek a nehéz helyzetnek is vége lesz egyszer. És hogy milyen áldozatokkal kerülünk ki belőle, ez mindannyiunk közös felelőssége, ezért kell vigyáznunk magunkra és egymásra, betartva, amit idegesítő módon már százezredszer hallanak tőlem a tévében.”

A teljes interjú itt olvasható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2815596992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása