Evangélikus Közéleti Blog

KötőSzó

Ne féljetek! – 2018 karácsonyi üzenete a világ evangélikusainak

2018. december 18. - KötőSzó

Az örömhír, hogy ebben időszakban ismételten Jézus születését ünnepeljük, sarkallja arra a keresztényeket világszerte, hogy odaadóbban szolgálják az emberiséget, akkor is, amikor félelem ébred bennük a mindannyiunkat körülvevő veszélyek miatt. Ez a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) üzenete az idei karácsonyra.

Forrás: LWF | Fordítás: Kósa Amy

Ne féljünk a másik embertől!

Az LVSZ elnök-püspöke, dr. Musa Panti Filibus egy Lukács evangéliumában található radikális üzenetre alapozza az evangélikus közösség biztatását a félelmek elvetésére: „Ne féljetek!”

„Nem engedhetjük, hogy a félelem megzavarja az emberek békés együttélését, legkevésbé egy olyan világban, ahol a földrajzi határok már nem feltétlenül választanak el minket” – inti az LVSZ elöljárója a szervezet száznegyvennyolc tagegyházát. „Ha megnyílunk olyan emberek felé, akiket idegeneknek tartunk, mert más vallásból, kultúrából vagy helyekről jönnek, mint mi, az csak akkor válik hihetővé, ha először eloszlatjuk a félelmeinket” – teszi hozzá.

Krisztus születésének híre sarkallja arra a keresztényeket, hogy szolgálják az emberiséget, de ehhez le kell vetkőzniük a félelmüket, amely gátja lehet a közbeavatkozásnak. Annak, hogy szembeszálljanak olyan mozgalmakkal, amelyek az élet teljességének megértését akadályozzák” – hangsúlyozza Musa Panti Filibus. Mindezt szülőhazájával, Nigériával kapcsolatban is aláhúzza: bizonyos régiókban „a közösségek megosztottá váltak etnikai és vallási kérdések miatt csak azért, mert félnek egymástól.”

A LVSZ érseke ezzel zárja gondolatsorát: „Hadd ismételjem meg az angyal szavait: »Ne féljetek!«

Borítókép: Az LVSZ 2018-as karácsonyi üdvözlőlapja, amely egy bogotai (Kolumbia) betlehemest ábrázol.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3514498090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.