Evangélikus Közéleti Blog

KötőSzó

A közélet eldurvulása elfogadhatatlan – evangélikus nyilatkozat a református vezetőket ért atrocitásról

2018. május 09. - KötőSzó

A keddi, harmadik kormányellenes tüntetés, egyben az Országgyűlés alakuló ülése után, az épületet elhagyva, három református egyházvezető találkozott a tüntetők haragjával, így rendőröknek kellett őket kimenekíteniük a helyszínről – írja a Református.hu. A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége nyilatkozatban ítélte el a történteket.

Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke, Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, és Gér András, az egyház zsinati tanácsosa meghívott vendégként vett részt az Országgyűlés alakuló ülésén május 8-án délelőtt, azonban mikor elhagyták az épületet, a tüntetők rájuk támadtak, így végül élő rendőrkordonnak kellett biztosítania, hogy ép bőrrel hagyják el a helyszínt.

A történtek után a Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnöksége, dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő nyilatkozatot adtak közre az Evangélikus.hu-n, melyben ezt írják:

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy tegnap délután súlyos inzultus érte a Magyar Református Egyház három vezetőjét, amint ők a Magyar Országgyűlés alakuló ülését követően a Parlament épületét elhagyták. A tüntetők ilyen cselekedetét mélységesen elítéljük, és testvéreinket – Huszár Pál főgondnokot, Szenn Péter horvátországi püspököt és Gér András zsinati tanácsost –, valamint az egész református egyházat őszinte együttérzésünkről biztosítjuk. A közélet ilyen eldurvulását és a véleménynyilvánítás szabadságával való ilyen visszaélést elfogadhatatlannak tartjuk. Ebben a helyzetben is az apostoli igét tekintjük irányadónak: „Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.” (Róm 12,21)

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1613902922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.