Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #42 | Bizalom

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunk a bizalomról szól.

adobe_spark_5.jpg

"Egy este Martinus doktor látott egy madárkát az egyik fán, amint ott ült, és megpihent éjszakára. Ezt látva, így szólt: – Ez a madárka már megvacsorázott, és most bizalommal fog itt aludni. Nem szorong és nem aggódik sem a holnapi napja, sem a szállása miatt, ahogyan Dávid mondja: „Aki a Felségesnek rejteke alatt lakik stb.” (Zsolt 91,1) Ez a madárka ott ül a gallyon megelégedve, és hagyja, hogy Isten gondoskodjon róla.

Jaj, ha Ádám bukása meg nem ront mindent, Istennek milyen szép és nagyszerű teremtménye volna az ember, felékesítve mindenféle tudással és bölcsességgel! Milyen boldogan élhetne bármely fáradság, balszerencse és betegség nélkül; és a halál minden érzése nélkül változna át, amikor levetkőzi a földi életet, és minden teremtményben örömét és kedvét lelhetné, és minden dolgok szép és kellemes átalakulása és átváltozása zajlana. Amiképpen Isten ebben a nyomorúságos földi életben is számos teremtményén érzékeltette és szemléltette a holtak feltámadását."

(Luther Márton - LVM 8. Asztali beszélgetések - 4410. A madárka példája)

Számok listája:

  • Claire Ryann, Crosby - You've Got a Friend in Me
  • Coldplay - Yellow
  • Keb' Mo' - The Times The Are A-Changin'
  • Regina Spektor - Samson
  • Marc Broussard - Let Me Leave
  • The Roots, Erykah Badu - You Got Me
  • Christina Aguilera - Beautiful
  • Bill Withers - Lean on Me

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatja meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2812525017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png

kotoszo_konyv_akcio.png
 
340x680_2ss.jpg

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása